Lenka Fedorová Iné športy Šport

Jaro (27) o motorkárskych výletoch: 3 najkrajšie trasy v okolí Košíc, ktoré by ste mali toto leto absolvovať

Blížiace sa letné počasie ťahá na cesty čoraz viac motorkárov. Ak aj vy patríte medzi nich a radi sa vydávate na výlety po východe Slovenska, môžete sa inšpirovať zaujímavými tipmi.

Ilustračný obrázok k článku Jaro (27) o motorkárskych výletoch: 3 najkrajšie trasy v okolí Košíc, ktoré by ste mali toto leto absolvovať
Zdroj: Archív: Jaroslav Petráš

Motorkárska sezóna je v plnom prúde a milovníci jednej stopy tak často premýšľajú, ktorým smerom sa vydať na cesty. Ak hľadáte trasu neďaleko Košíc, inšpirovať sa môžete tipmi motorkára Jara (27), ktorý prezradil jeho 3 obľúbené motorkárske výlety v okolí.

Košice-Prešov-Levoča-SNV-Rožňava-Košice

Trasa dlhá približne 230 km je spomedzi tejto trojice najdlhšia. „Na tejto trase si prídu na svoje predovšetkým milovníci rýchlej jazdy, nakoľko trasa ponúka viacero úsekov po diaľnici či rýchlostnej ceste. V oblasti Dobšinej nechýbajú obrie serpentíny, ako aj miesta na oddych a pokochanie sa výhľadom na nádhernú panorámu,“ radí Jaro.

Košice-Kysak-Gelnica-Smolník-Medzev-Košice

Táto trasa je spomedzi Jarovych tipov ideálna pre tých, ktorí sa počas jazdy predovšetkým radi pokochajú čarom okolitej prírody. Ak sa po nej vydáte, čaká vás takmer 150 km. „Trasa je vhodná skôr pre milovníkov pomalej jazdy, nakoľko si môžu vychutnať krásy okolitej prírody, hlavne v oblasti Gelnice a Smolníka,“ tvrdí Jaro.

Košice-Sečovce-Trebišov-Slanec-Košice

Na tejto trase si prídu na svoje milovníci kratších tratí. Preto ak chcete len vyvetrať hlavu alebo ujsť od každodenných starostí, zvoliť môžete práve túto trasu. Ako radí Jaro, počas nej sa môžete zastaviť na Dargove či spríjemniť si výlet spríjemniť návštevou hradu Slanec.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM