Rôzne

Jasovská jaskyňa i košický štadión sa ocitli v projekte Google Street View: Pozrite si to TU!

V projekte Google Street View pribudli v týchto dňoch desiatky nových slovenských lokalít. A bez povšimnutia nezostali ani Košice a ich okolie! Na virtuálnu prehliadku odteraz môžete vyraziť do Jasovskej jaskyne alebo na štadión MFK Košice!

Ilustračný obrázok k článku Jasovská jaskyňa i košický štadión sa ocitli v projekte Google Street View: Pozrite si to TU!
Zdroj: Dnes24.sk

V rámci projektu, na ktorom spoločnosť Google spolupracovala so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch, sa mali nasnímať tri nové TOP oblasti. O tých sa rozhodovalo v internetovej ankete.

Napokon však okrem vybraných lokalít – Vysoké Tatry, Oravský hrad a Slovenský raj, nafotil Google ďalších 40 zaujímavých lokalít. A medzi nimi sa nachádza aj domovský stánok jediného košického zástupcu v našej najvyššej futbalovej lige.

Fotili pod zemou

Zaujímavosťou projektu sú panoramatické snímky piatich slovenských jaskýň, pričom Google doteraz pod zemou fotil len v dvoch krajinách, a to v Japonsku a Poľsku. Slovensko je tak treťou krajinou a medzi vyvolené jaskyne sa dostala aj tá Jasovská nachádzajúca sa v okolí Košíc. Pozornosť si okrem nej vyslúžili aj Dobšinská ľadová, Gombasecká, Jaskyňa Domica a Ochtinská aragonitová jaskyňa.

Ak máte záujem o virtuálnu prechádzku po podzemných priestoroch, kliknite TU.

No, ak dáte prednosť vychutnaniu si atmosféry košického štadióna Lokomotívy, kliknite TU.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM