Michal Lendel Správy

Je rozhodnuté: Vláda schválila pre investorov balík peňazí

Dve spoločnosti získajú od vlády investičné stimuly. Schválila to vláda na svojom výjazde v Košiciach. IBM a T- Systems plánujú rozšíriť svoje prevádzky na východe Slovenska, pričom má vzniknúť dovedna 500 nových pracovných miest.

Ilustračný obrázok k článku Je rozhodnuté: Vláda schválila pre investorov balík peňazí
Zdroj: TASR

Vláda SR dnes na svojom výjazdovom rokovaní v Košiciach prerokovala a schválila investičné stimuly pre dve spoločnosti v celkovej sume 6,66 milióna eur, a to pre IBM Slovensko v hodnote 1,58 milióna eur a pre T-Systems Slovakia 5,08 milióna eur. Vyplýva to z návrhov, ktoré predložilo vládnemu kabinetu Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

Rozšírenie centra služieb v IBM a T-Systems

IBM Slovensko, s. r. o., Bratislava podala 26. júna 2013 na MH SR žiadosť o poskytnutie investičnej pomoci na realizáciu investičného zámeru Rozšírenie existujúceho delivery centra IT služieb v Košiciach. „Cieľom zámeru je rozšírenie existujúceho delivery centra v lokalite Košice I. Ide o poskytovanie služieb s vysokou pridanou hodnotou,“ uvádza rezort hospodárstva v návrhu.

Realizácia investičného zámeru s oprávnenými mzdovými nákladmi v sume 13,08 milióna eur a investičnými nákladmi vo výške 409.568 eur je rozložená na roky 2013 až 2015, pričom v priamej súvislosti so zámerom sa vytvorí 150 nových pracovných miest do konca roku 2015. Na realizáciu zámeru IBM Slovensko požaduje investičnú pomoc vo forme príspevku na vytvorenie nového pracovného miesta vo výške 1,58 milióna eur.

T-Systems Slovakia, s. r. o., Košice žiada poskytnutie investičnej pomoci na realizáciu investičného zámeru rozšírenia IT centra na poskytovanie služieb v oblasti informačných a komunikačných technológií v lokalite Košice I. Zámer s oprávnenými mzdovými nákladmi vo výške 11,54 milióna eur a investičnými nákladmi 880.000 eur je rozložená na roky 2013 až 2016, pričom v priamej súvislosti s ním sa vytvorí 350 nových pracovných miest do konca roku 2016.

T-Systems Slovakia v súvislosti s plánovanou realizáciou investičného zámeru požaduje poskytnutie investičnej pomoci vo forme úľavy na dani z príjmu právnických osôb za 1,40 milióna eur a vo forme príspevku na vytvorenie nového pracovného miesta vo výške 3,68 milióna eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM