Správy

Je to potvrdené: Mostom cez Ružín neprejdete!

Súčasný havarijný stav mosta cez vodnú nádrž Ružín si vyžiada jeho celkové uzatvorenie. Pre nákladnú dopravu začne uzávera v stredu 7. decembra a pre osobnú dopravu do 3,5 tony od pondelka 12. decembra.

Ilustračný obrázok k článku Je to potvrdené: Mostom cez Ružín neprejdete!
Zdroj: TASR

O všetkom informoval predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Zdenko Trebuľa po mimoriadnej obhliadke mosta, ktorý leží na ceste druhej triedy II/547 na trase medzi Košicami a Spišskou Novou Vsou. Podľa expertov vykazuje vážne trvalé deformácie s priečnymi trhlinami.

Oprava mosta, ktorý patrí KSK, si podľa odhadov vyžiada náklady sedem až osem miliónov eur a potrvá najmenej 12 mesiacov. Predseda KSK uviedol, že ide o strategický most, ktorý plní aj účely z hľadiska bezpečnosti štátu. Minulý týždeň o situácii a možnej pomoci rokoval s premiérom Robertom Ficom a na ministerstve dopravy.

Úrad KSK informoval, že aj po uzatvorení mosta bude zabezpečená pravidelná autobusová doprava pre všetky dotknuté obce. Počas čiastočnej uzávery do pondelka 12. decembra bude fungovať po začiatok a koniec mosta s prestupom cestujúcich pešo cez most. Od pondelka 12. decembra bude autobusové spojenie Spiša a Hnilickej doliny s Košicami zabezpečené prestupmi v Margecanoch a prispôsobené železničnej doprave.

Most za obcou Košická Belá v okrese Košice – okolie postavili v roku 1967. Vzhľadom na jeho súčasný stav prijíma Správa ciest KSK adekvátne opatrenia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM