Michal Lendel Rôzne

Je to trendy, zdravé a ešte aj ušetríte: Košičania, choďte do práce na bicykli a vyhrajte!

Košice zareagovali ako vôbec prvé mesto na Slovensku a prijali výzvu zapojiť sa do celonárodnej súťaže s názvom Do práce na bicykli. Určená je pre tímy zamestnancov z rovnakej firmy alebo inštitúcie, ktoré budú počas mája dochádzať do práce či z nej na bicykloch.

Ilustračný obrázok k článku Je to trendy, zdravé a ešte aj ušetríte: Košičania, choďte do práce na bicykli a vyhrajte!
Zdroj: TASR

Ako informovala hovorkyňa mesta Martina Urik Viktorínová vyhlasovateľom a organizátorom súťaže je národný cyklokoordinátor, ktorého do tejto pozície ustanovil minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja.

Aké sú podmienky súťaže?

Cieľom projektu je podporiť rozvoj cyklistickej dopravy, motivovať zamestnávateľov aby vytvárali vo svojich sídlach podmienky pre bezpečné uloženie bicykla, priestor na prezlečenie sa vrátane sociálneho zabezpečenia, prípadnými bonusmi motivovať zamestnancov dochádzajúcich do práce na bicykli a motivovať zamestnancov, aby namiesto motorového vozidla použili na dochádzanie do práce bicykel,“ uviedla hovorkyňa.

Do súťaže sa môžu prihlásiť iba tímy, ktorých všetci členovia sú zamestnancami jednej firmy alebo inštitúcie so sídlom alebo pracoviskom v danom meste. Zapojiť sa nemôžu jednotlivci alebo tímy, ktorých členovia sú z rôznych organizácií.

Registrácia do 28.4.

„Jeden tím môže mať minimálne dvoch a maximálne štyroch členov, ktorí sú preukázateľne v čase trvania súťaže zamestnancami firmy, pod ktorej číslom IČO je tím do súťaže registrovaný. Z jednej firmy môže súťažiť ľubovoľný počet tímov,“ povedala Viktorínová, ktorá dodala, že všetci, ktorí sa chcú v rámci mesta Košice do súťaže zapojiť, musia do 28.4.2014 vyplniť prihlasovací formulára na stránke mesta Košice.

„Verím, že aj v našom meste sa nájdu cyklistickí nadšenci, ktorých táto výzva osloví, zapoja sa aktívne do tohto zaujímavého projektu a Košičania urobia všetko preto, aby sme aj túto súťaž vyhrali,“ vyjadril svoje presvedčenie primátor mesta Košice Richard Raši.

Jednotlivé súťažne kategórie a ich vyhodnotenie

Vyhodnocovať sa budú tri súťažné kategórie, v prvej budú súťažiaci hodnotení na základe celkového počtu najazdených kilometrov od 1. do 31. mája 2014. Bude vybratý najlepší tím, ale i jednotlivec, ktorí najazdili v uvedenom termíne najviac kilometrov do práce a z práce. V druhej kategórii budú súťažiaci hodnotení na základe celkového počtu jázd absolvovaných od 1. do 31. mája 2014.

Takisto bude vybratý najlepší tím i jednotlivec, ktorí v uvedenom termíne absolvovali najväčší počet jázd do práce a z práce. Tretia kategória bude takzvaná Bonusová. V rámci nej bude vyžrebovaný jeden súťažiaci z tímov, ktoré absolvovali aspoň 2/3 ciest do práce a z práce na bicykli.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM