Lukáš Zavacký Správy

Jedinečná šanca pomôcť hendikepovaným športovcom: Stačí prejsť popod bránu v Košiciach!

Každý má možnosť urobiť dobrý skutok. A stačí tak málo. Napríklad prejsť popod bránu v Košiciach. Kde presne sa nachádza?

Ilustračný obrázok k článku Jedinečná šanca pomôcť hendikepovaným športovcom: Stačí prejsť popod bránu v Košiciach!
Zdroj: Dnes24.sk

Ambasádorkou projektu Nezastaviteľní je úspešná paralympionička a držiteľka ocenenia Slovenka roka v športovej kategórii, Anna Oroszová, ktorá pochádza z Košíc. Organizátorom spoločnosť Birell.

„Na Slovensku je podobná myšlienka, bohužiaľ, veľmi ojedinelá. Okamžite ma oslovila, pretože podáva pomocnú ruku tam, kde doteraz chýbala, a to je vzácne. Želala by som si, aby sa zapojilo čo najviac ľudí a vyzbieralo sa tak čo najviac peňazí,“ uviedla A. Oroszová.

Do 21. augusta bude na sídlisku Nad jazerom, konkrétne na cyklotrase pri hati Vyšné Opátske, brána. Za každého človeka, ktorý ňou prejde, pribudne na konto projektu 20 centov. Peniaze budú slúžiť na nákup športového vybavenia pre hendikepovaných ľu­dí.

Dohromady je ich 11. Medzi nimi je aj 23-ročný Ivan Varga z nášho mesta, ktorý chce získať handbike. A rozvíjať tak svoj talent. Absolvoval liečbu na onkológii a prišiel o nohu, ale svoje sny si chce plniť.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM