Rôzne

Jedna z najkrajších herečiek sveta: Košická rodáčka Marcinková sa učí po rusínsky, vieme prečo!

Krásna košická rodáčka Gabriela Marcinková (25), známa celému Slovensku z viacerých seriálov, sa pustila do novej výzvy, pričom sa musela začať učiť rusínčinu. A podľa jej slov to nie je žiadny problém, jej babka totiž bývala v Palote a tento jazyk vždy obdivovala.

Ilustračný obrázok k článku Jedna z najkrajších herečiek sveta: Košická rodáčka Marcinková sa učí po rusínsky, vieme prečo!
Zdroj: Webnoviny.sk

Známa herečka, ktorej meno sa v roku 2012 objavilo na prestížnom zozname ankety 100 najkrajších tvárí sveta a očarila dokonca viac ako vychýrená Scarlett Johansson, stvárňuje hlavnú úlohu v hre Nescudzoložíš v Divadle Alexandra Duchnoviča (DAD) v Prešove.

Premiéra tejto tragikomédie bola na programe už minulý týždeň a ďalšie predstavenie je v stredu, zaujímavosťou však je, že ju hrajú v rusínskom jazyku. A tak sa slovenská herecká hviezda postavila pred túto výzvu.

Ako uviedla Marcinková, rusínskym jazykom nikdy nehovorila, ale jej babka bývala v Palote v okrese Medzilaborce, takže tento jazyk vždy obdivovala. A teraz si ho musela osvojiť…

Hviezda Gabika!

Východniarka Gabika Marcinková, ktorá sa narodila v Košiciach, si vo filme 360 zahrala po boku takých hviezd ako Jude Law či Anthony Hopkins. Popri zahraničných filmových produkciách žiari aj doma, keď účinkuje v niekoľkých známych seriáloch (Panelák).

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM