Alexandra Kolínská Rôzne

Jedni na rekonštrukcie hromžia, druhí majú radosť: Košičan zrejme netušil, že naňho mieri objektív :)

Pomôž si ako vieš. Aj tak by sa dal nazvať život v dnešnej ťažkej dobe. Viacerí na rozbúrané mesto hromžia a nadávajú, vyzerá to tak, že iní z toho majú radosť a nachádzajú v tom pozitíva...

Ilustračný obrázok k článku Jedni na rekonštrukcie hromžia, druhí majú radosť: Košičan zrejme netušil, že naňho mieri objektív :)
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk

So začiatkom rekonštrukcie električkových uzlov doľahli na dopravu v Košiciach menšie komplikácie. Boli sme sa na vlastné oči presvedčiť, ako vyzerá doprava pri Amfíku po hektickom začiatku týždňa. Viac sa dozviete v článku Košičania už strácajú nervy: Nemáme nič iné na práci, len pol dňa presedieť v aute! FOTO a VIDEO.

Košice sú celé rozbúrané a bolo len otázkou času, kedy začnú nepotrebné predmety dostávať nohy. Pri našich potulkách po metropole východu sme narazili na jeden takýto prípad. Na ulici Československej armády ležali vedľa chodníka na trávniku kovové káble, ktoré robotníci zvesili zo stĺpov popri ceste.

Káble neostali dlho bez povšimnutia. Do oka padli jednému z okoloidúcich. S našim objektívom sa nám podarilo zachytiť ako dotyčný zisťuje, či sa mu to bude hodiť. A keďže boli svorky na kábloch z kovu, je asi jasné, kde skončili.

S našou fotografiou sme odlovili aj políciu, aby sme zistili, či nedostali hlásenie o tomto čine. „Uvedenú vec ešte včera (6.5.2015) kolegovia preverili na mieste pred OC Tip Top, bol kontaktovaný majiteľ spoločnosti, ktorá tam vykonáva rekonštrukčné práce, pričom tento aj po vzhliadnutí fotografie uviedol, že to čo ten dotyčný pán mal zbierať po nich je pre nich len bezcenný odpad, ktorý aspoň nemusia odpratávať. Uvedeným konaním im žiadna škoda nevznikla,“ povedal Szabó.

Taktiež nás zaujímalo vyjadrenie spoločnosti, ktorá sa rekonštrukciou zaoberá, na čo by mal ešte slúžiť tento materiál. „V rámci modernizácie električkových uzlov je navrhnutá kompletná rekonštrukcia, teda i výmena trakčného vedenia. Staré trakčné vedenie je pri demontáži rozstrihané na menšie kusy kvôli manipulácii a z tohto dôvodu je ďalej nepoužiteľné,“ vyjadrila sa nám hovorkyňa spoločnosti Eurovia SK Lenka Kubejová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM