Lukáš Zavacký Šport

Jeseň v Košiciach v znamení športu: Bikertest na Horný Bankov s tombolou

Nadšenci cyklistiky si prídu na svoje. V Košiciach sa chystá akcia pre všetky vekové kategórie. Nebude chýbať ani sprievodný program.

Ilustračný obrázok k článku Jeseň v Košiciach v znamení športu: Bikertest na Horný Bankov s tombolou
Zdroj: TASR

Metropola východu sa stala Európskym mestom športu 2016 a v rámci toho organizuje viacero podujatí, ktoré môžu obyvateľom pomôcť viac sa venovať zdravému životnému štýlu. Jedným z nich je 1. jesenný bikertest, ktorý bude viesť na Horný Bankov s dĺžkou trasy približne 2 300 metrov.

Súťažiť sa bude v 5 kategóriách. Chlapcom a dievčatám od 15 do 18 rokov sa ušli 2, ďalšie 2 mužom a ženám od 18 rokov a 1 športovcom na elektrobicykloch. Všetci dostanú klobásu, čaj a zároveň sa bude vyhlasovať tombola.

Víťazi môžu získať peňažné odmeny. Pretekať sa bude za otvorenej cestnej a turistickej premávky. Usporiadateľ neručí za škody na zdraví a veciach.

„Účastníci sa budú porovnávať, ako sa do jesene zlepšili. Vyhodnotí sa skokan roka – jazdec s najvýraznejším časovým zlepšením. Cenu pre neho venuje Mestská časť Košice – Sever,“ informujú organizátori v propozíciách. Udalosť sa uskutoční 23. októbra a jeho začiatok organizátori naplánovali na Vonkajšom červenom brehu 4 na 10:30.

Chcete vedieť, čo je v našom športe nové? Pridajte sa do facebookovej skupiny v tomto odkaze a nič podstatné vám už nikdy neunikne.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM