Lenka Fedorová Kultúra

Júlové potulky mestom: Poznáte tajomstvá košickej zoo?

Niet snáď Košičana, ktorý by aspoň raz nenavštívil zoo v Kavečanoch. Poznáte však aj jej tajomstvá? S Milanom Kolcunom sa dozviete viac.

Ilustračný obrázok k článku Júlové potulky mestom: Poznáte tajomstvá košickej zoo?
Zdroj: TASR

Obľúbený sprievodca Milan Kolcun prevádza zvedavcov zákutiami mesta každý mesiac. Inak tomu nebude ani tentokrát. Druhý júlový víkend sa s nadšencami histórie metropoly východu vyberie do košickej zoologickej záhrady.

Tajomstvá zoo

Milan Kolcun tentokrát priblíži zaujímavosti z metropoly východu, ktoré mnohých z nás určite prekvapia. Zoo je obľúbeným miestom oddychu i zábavy. Poznáte však jej tajomstvá?

Na túto, ako aj ďalšie zaujímavé otázky odpovie už 7. – 9. júla tohto roku Milan Kolcun a Zoltán Balassa.

Každý mesiac iná téma

Potulky mestom sa konajú pre obyvateľov mesta i návštevníkov, avšak zakaždým ich čaká iná téma a trasa a zaujímavosti z histórie i súčasnosti Košíc priamo na mieste. Počas potuliek sa často môžu dostať na inak neprístupné miesta. Potulky sa konajú za každého počasia so začiatkom pred Štátnou vedeckou knižnicou, tentokrát však bude začiatok pred zoo.

Prehliadky s Milanom Kolcunom sa začínajú v piatok (7. júla) o 15:30 a 17:00, v sobotu (8. júla) o 10:30, 12:00, 14:00, 15:30 a 17:00 a v nedeľu (9. júla) o 12:00, 14:00, 15:30 a 17:00.

V sobotu o 11:00 sprevádza Balassa v slovenskom jazyku, o 16:00 v maďarskom jazyku. V nedeľu sprevádza o 14:30 v slovenskom jazyku a 16:00 v maďarskom jazyku.

V auguste sa môžu nadšenci potuliek tešiť na tému Potulky Lorinčíkom a v septembri na tému Zákutia Ústavného súdu. Organizátorom Potuliek je Mestské informačné centrum mesta Košice.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM