Lenka Fedorová Rôzne

Odložte peňaženky: Na Juhu sa bude športovať zadarmo

Južania chystajú športový deň, na ktorom si môžete vybrať z rôznych druhov športu, zrelaxovať ducha a načerpať pozitívnu energiu. A navyše ušetríte.

Ilustračný obrázok k článku Odložte peňaženky: Na Juhu sa bude športovať zadarmo
Zdroj: TASR

Nedávno sme vás v článku Košičania sa rozhodli darovať kilečká: Nejde o diétu, tipnite si, čo je za tým :) informovali o zaujímavej akcii v Mestskej časti Košice – Juh. Južania nezaháľajú a tentokrát prichádzajú s ďalšou netradičnou akciou.

Organizácia spojených národov vyhlásila v auguste 2013 deň 6. apríl za Medzinárodný deň športu pre rozvoj a mier. Cieľom tohto významného dňa je pomocou športu a pohybu podporiť zdravý životný štýl a šírenie mierových myšlienok.

Šport je považovaný za najlepší nástroj pozitívneho myslenia, nakoľko sa pri ňom uvoľňujú hormóny šťastia. Pomáha s budovaním návykov zdravého stravovania, buduje sebadôveru a rozvíja zručnosti u malých i veľkých. Zjednocuje ľudí, pomáha pri budovaní vzájomnej dôvery medzi nimi, a preto by mal byť dostupný pre každého.

Starosta Mestskej časti Košice – Juh tak prišiel s nápadom túto myšlienku podporiť. 6. apríla 2016 sa teda uskutoční športový deň, počas ktorého budú všetky športové aktivity zadarmo.

Využiť tento deň športovo budete môcť v dvoch športových areáloch, a to v T – Systems športovo-zábavnom areáli na Alejovej 2 a v Spoločensko-relaxačnom centre na ulici Milosrdenstva 2.

Rozhýbať svoje telo a ozdraviť ducha budete môcť na adventure golfe, tenise, stolnom tenise, v bazéne, ale aj v posilňovni, na pilatese či na exteriérových šachoch.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Hokejisti Košíc odvrátili prvý mečbal: Melicherčík hovorí o ťažkom zápase

Rušňoparáda v Košiciach: Čaká nás Pápežský vlak i Zemplínska strela, a to nie je všetko!

Košičania, pred jarným upratovaním šatníkov spomaľte: Prebytočné veci môžu takto poslúžiť aj iným

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM