Lenka Fedorová Správy

Keď si hudobníci na nakrúcanie vyberú Košice: Sledujte TOP 5 videoklipov z nášho mesta

Videoklip dokáže posunúť pieseň na inú úroveň. Je preto dôležitý, nemenej aj výber miesta na natáčanie. Vybrali sme TOP 5 klipov, kde hudobníci siahli po záberoch práve z Košíc.

Ilustračný obrázok k článku Keď si hudobníci na nakrúcanie vyberú Košice: Sledujte TOP 5 videoklipov z nášho mesta
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk

Využili priestory nášho mesta. Niekoľko hudobníkov sa už rozhodlo v Košiciach točiť svoj videoklip. A tak pri poniektorých záberoch si hneď obyvatelia metropoly východu môžu povedať, že sú im známe.

Kto, teda, napríklad v Košiciach už nakrúcal klip? Zdá sa, že metropola východu učarovala Mikeovi z Mafia Corner natoľko, že sa v nej rozhodol nakrútiť hneď niekoľko videoklipov. Medzi jeho najznámejšie skladby patrí bezpochyby hit Sme také, aké sme, ku ktorému nakrúcal videoklip pri košickom Kulturparku.

Na prvý pohľad by to tipoval málokto, avšak aj ďalšia pieseň od Mafia Corner, Sklíčka, bola nakrúcaná v Košiciach. Ako Mike pred časom pre spravodajský portál Košice24 prezradil, klip natáčali v priemyselnej zóne mesta, kde je množstvo skladov a hangárov.

Podobne ako Mafia Corner, exteriér Kulturparku si pre svoj videoklip vybral aj spevák Tomáš Buranovský, ktorý v uplynulých mesiacoch zamiešal playlisty rádií piesňou Lúč.

Z iného súdka poňala Košice, ako si sama hovorí, úsmevno-zábavná skupina Traky, ktorá pri nakrúcaní videoklipu k piesni Krajina zázrakov zamierila okrem k Tatrám či k Spišskému hradu aj priamo na košický Lunik 9. Ako sami tvrdia, bola to pre nich výzva, výsledok však stojí za to.

Náš výber pätice videoklipov nakrúcaných v Košiciach uzatvárajú Kollárovci, ktorí sa letný hit s názvom Letná láska vybrali točiť na košické Jazero a pravú letnú atmosféru je z klipu poriadne cítiť. Zaujímavosťou je, že vo videoklipe sa na chvíľu objavila aj starostka mestskej časti Nad Jazerom, Lenka Kovačevičová.

Všetkých päť spomínaných diel si teraz môžete pozrieť a vypočuť v priloženej videogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: Ilustračné

Viete o nich? Pozrite si videoklipy, ktoré sa natáčali v Košiciach
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM