Richard Rovinsky Rôzne

Kedy naozaj zmiznú diery na cestách..

Sneh je tu a tak skoro neodíde. No keď odíde, tak sa objavia jamy a vodiči s nimi budú zápasiť. Cestári však tvrdia opak!

Oddelenie správy komunikácií Magistrátu mesta Košice už od začiatku nového roka monitoruje stav komunikácií, ktoré spravuje mesto, a pripravuje harmonogram opráv výtlkov. Vplyvom počasia dochádza v zimných mesiacoch k zvýšeniu výskytu výtlkov na cestách. S opravami sa začne už v najbližších dňoch po zlepšení poveternostných podmienok.
„Nebudeme čakať až na koniec zimy, ale už čoskoro začneme s opravami výtlkov, aby sme ešte počas zimných mesiacov v rámci možností zlepšili stav komunikácií pre košických vodičov i širokú motoristickú verejnosť. Dodávateľské spoločnosti, ktoré pre mesto zabezpečujú stavebné opravy komunikácií, sú už na realizáciu opráv pripravené. V prvej fáze sa zamerajú na hlavné ťahy a trasy mestskej hromadnej dopravy a následne prídu na rad aj medzisídliskové komunikácie. V prípade pretrvávajúceho nepriaznivého počasia, ak by poveternostné podmienky realizáciu prác neumožňovali, budú výtlky na komunikáciách dočasne aspoň zasypávané," informoval viceprimátor mesta Košice Mikuláš Čečko.
Financie na tieto opravy sa budú čerpať z položky stavebná údržba komunikácií, na ktoré je v rozpočte mesta Košice na rok 2010 vyčlenených 1,95 milióna eur. Miesta výtlkov na cestách môžu nahlasovať aj priamo občania, a to na telefónnom čísle 16126 pracovníkovi správy komunikácií alebo nechať odkaz na záznamníku.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM