Alexandra Kolínská Kultúra

Kedy to bude v Košiciach žiť najviac? 7 veľkých akcií, ktoré nás v meste čakajú ešte tento rok

Kedy to v Košiciach najviac a naozaj žije? Jednoznačne keď je v meste poriadna akcia. Košice majú v tomto roku pred sebou ešte 7 poriadnych akcií, na ktoré sa môžete tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Kedy to bude v Košiciach žiť najviac? 7 veľkých akcií, ktoré nás v meste čakajú ešte tento rok
Zdroj: TASR

ŽENA V ČIERNOM, 15.07.2015

Divadelná adaptácia Stephena Mallatratta podľa románu Susan Hill. Táto hra sa hrá v Londýne na West Ende každý deň už 23 rokov a patrí medzi najväčšie divadelné hity všetkých čias. Žena v čiernom je brilantný viktoriánsky thriller s atmosférou, ktorá postupne hustne, až sa bude dať krájať. Anglický vidiek, tajomné močiare, všadeprítomná hmla a dom, v ktorom by ste nechceli nocovať. Mrazivý príbeh mladého londýnskeho advokáta Arthura Kippsa, ktorý prichádza do odľahlého sídla na úhorných močariskách, aby usporiadal pozostalosť po nebohej pani Drablowej. Svižný, extrémne napínavý, tajomný a znepokojivý príbeh Vás doslova priklincuje k sedadlám a záver zaručuje, že táto hra Vám ešte dlho ostane v pamäti.

(Kasárne Kulturpark, 19:00)

DANIEL LANDA – ŽITO TOUR 2015, 05.09.2015

Po úspešnej šnúre koncertov Žito tour 2014, sa Daniel Landa opäť vráti na Slovensko. Jedinečné pódium v tvare runy Gibu (Dar), netradične umiestnené v strede plochy zimného štadióna, najznámejšie pesničky Daniela Landu, ako aj celkom nové songy Šmouha a Uruz z pripravovaného albumu, si budú môcť fanúšikovia vychutnať na pridanom koncerte ŽITO TOUR v metropole východu.

(Steel Aréna, 19:00)

TOMÁŠ KLUS A JEHO CÍLOVÁ SKUPINA, 19.09.2015

Jediný a posledný koncert Tomáša Klusa na Slovensku. Koncert ma bohužil prívlastok posledný, no iba v roku 2015. Správa o pauze sa objavila 24 .mája na Tomášovom facebooku, no boli naplánované ešte tri koncerty, jedným z nich bude koncert v Košiciach.

(Hala Cassosport, 19:00)

ALEXANDROVCI – European Tour 2015, 29.09.2015

V tomto roku uplynie 70 rokov od konca 2. svetovej vojny. Už toho času ruská armáda, ktorá vo vojnovom období zohrala veľkú úlohu, disponovala armádnym umeleckým súborom Alexandrovci . Pri príležitosti tohto významného výročia sa potomkovia ruských umelcov z vojnových čias, ktorý v odkaze svojich predkov pokračujú dodnes, rozhodli usporiadať veľkolepé európske turné ALEXANDROVCI – EUROPEAN TOUR 2015 . V rámci tohto výnimočného turné sa zoskupenie predstaví aj slovenským priaznivcom. Svoju legendárnu Kaťušu či Kalinku, ale aj mnoho ďalších známych ruských piesní ponúknu slovenskému národu.

(Steel Aréna, 19:00)

EROS RAMAZZOTTI – Eros World Tour 2015, 30.09.2015

Tento výnimočný pop-rockový spevák, gitarista, skladateľ a producent, predal za svoju kariéru viac ako 55 miliónov kópií svojich nahrávok. Do košickej STEEL ARÉNY dorazí v rámci svojho Eros World Tour 2015 predstaviť svoje najväčšie hity, ale aj skladby z nového albumu, ktorý bude spoločnosťou Universal vydaný na jar budúceho roku. V Košiciach to bude jediný exkluzívny koncert v roku 2015 na Slovensku. V STEEL ARÉNE sa v rámci samostatného koncertu predstaví po druhýkrát, naposledy nadchol fanúšikov svojou úžasnou a veľkolepou show v roku 2010.

(Steel Aréna, 20:00)

MÁŠA A MEDVEĎ NA ĽADE – PREDPREMIÉRA, 03.10.2015

Dobrodružstvo na ľade plné humorných situácií, bravúrne krasokorčuľovanie, akrobacie, ale aj projekcie a efekty čakajú na všetkých návštevníkov. Celkovo sa na ľade predstaví viac než 40 účinkujúcich v pestrofarebných kostýmoch a tancovať budú na skvelú hudbu, ktorú výlučne pre potreby ľadovej šou skomponoval oceňovaný český hudobný skladateľ Ondřej Soukup. Scenár Romana Olekšáka spolu s veľkou LED stenou a rekvizitami vás a najmä vaše deti dokonale vtiahnu do prostredia, ktoré všetci fanúšikovia Máši a medveďa veľmi dobre poznajú.

(Steel Aréna, 13:30 a 17:00)

DRACULA – POCTA AUTOROM, 24.11.2015

V roku 2015 si môžete vychutnať vynovené spracovanie tohto muzikálu. Keďže doba pokročila, muzikál je obohatený o projekcie, rôzne svetelné efekty ,kulisy a samozrejme o nové luxusné kostýmy. Veľkolepú scénu vytvoril akademický architekt DANIEL DVOŘÁK , ktorý navrhoval scénu aj k pôvodnej verzii. Réžia je pod taktovkou úspešného českého režiséra FILIPA RENČA. Podľa románu Brama Stokera ho do muzikálovej podoby spracovali autori KAREL SVOBODA , ZDEŇEK BOROVEC a RICHARD HES. Réžiu mal pod palcom JOZEF BEDNÁRIK.

(Steel Aréna, 19:00)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM