Lukáš Zavacký Futbal

Kello (33), bývalý reprezentant, sa pripojil k mužstvu Košíc: Nad odchodom z Cypru visí veľký otáznik

Bývalý brankársky reprezentant Slovenska z roku 2011 sa rozhodol posilniť Košice, ktorých je odchovancom. Reč je o Mariánovi Kellovi, ktorý sa po angažmáne v cyperskom mužstve Aris Limassol rozhodol vrátiť domov. Dôvod príchodu vás pravdepodobne zaskočí.

Ilustračný obrázok k článku Kello (33), bývalý reprezentant, sa pripojil k mužstvu Košíc: Nad odchodom z Cypru visí veľký otáznik
Zdroj: TASR

Mariána Kella sme oslovili po tréningu A-mužstva, ktorý sa konal na umelom ihrisku vedľa Užhorodskej ulice v Košiciach. Na trávniku pôsobil suverénne, veď za sebou má aj angažmány vo Vítkoviciach, v litovskom FBK Kaunas, v škótskych Heart of Midlothian a St. Mirren, v rumunskom Astra Giurgiu, v anglickom Wolverhamptone Wanderers a už zmienenom Arise Limassol. Od 1. februára sa pripojil k tímu ako voľný hráč, preto nás zaujímalo, ako k tomu došlo.

Do Košíc ste prišli len nedávno. Oslovili vás alebo ako došlo k tomuto transferu?

Ozvali sa mi, hej. Ja som Košičan. Chodieval som tu aj predtým na tréningy, poznám kolektív, poznám prostredie. Tak mi dali ponuku, aby som im pomohol v jarnej časti. Zobral som si čas na rozmyslenie, no bolo to veľmi rýchle.

Čiže domáce prostredie bolo hlavným dôvodom toho, že ste prišli práve sem?

To nie. Hlavným bolo to, že jednak som chcel ostať doma a jednak mi ponúkli robotu od leta, čo sa týka trénerského angažmánu. Mám licencie, takže to zavážilo.

Od leta teda plánujete ukončiť hráčsku kariéru a venovať sa trénovaniu?

Presne tak. Radšej by som chcel už robiť tento typ práce okolo futbalu.

Vaše skúsenosti aj zo zahraničných angažmánov môžu v súčasnosti pomôcť klubu, aby sa dostal do najvyššej súťaže. Predsa je to jeho hlavný cieľ v tejto sezóne.

Dúfajme, že sa trošku situácia zlepší, prídu nejaké peniažky, hráči a Košice, ako druhé najväčšie mesto na Slovensku, sa vrátia tam, kde aj patria.

Naposledy ste však pôsobili na Cypre. Na čom to stroskotalo, že vám zmluvu nepredĺžili?

To by som nerád medializoval.

Neboli ste tam spokojný alebo aký bol dôvod?

Nechcem o tom hovoriť. Nie je to vôbec vhodné pre deti a tak ďalej.

Môže vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM