Viktória Botošová Správy

Komplex v centre by mal byť hotový v roku 2017: Koľko bytov pribudne v Košiciach?

Dokončenie bytového komplexu je očakávané v roku 2017. Projekt je situovaný na Strojárenskej ulici, v tesnej blízkosti Námestia Maratónu mieru a budovy radnice Starého mesta.

Ilustračný obrázok k článku Komplex v centre by mal byť hotový v roku 2017: Koľko bytov pribudne v Košiciach?
Zdroj: Dnes24.sk

Predpokladané dokončenie výstavby obytného komplexu Rezidencia pri radnici v centre Košíc je stanovené na 4. kvartál 2017. Rozsiahly polyfunkčný projekt, ktorý je v realizácii, ponúkne 272 bytov a takmer 1200 m2 retailových priestorov. Informovala o tom spoločnosť VSH development, ktorá 5. októbra 2015 začala s predajom bytov.

Projekt je situovaný na Strojárenskej ulici, v tesnej blízkosti Námestia Maratónu mieru a budovy radnice Starého mesta. Ide o komplex troch vzájomne prepojených bytových domov v tvare písmena U, ktoré tak vytvárajú polouzavreté átrium so zeleňou. Na prízemí sú navrhnuté komerčné priestory pre supermarket, kaviareň a reštauráciu.

Celkovo Rezidencia pri radnici ponúka 272 bytov v kategóriách 1 + kk až 4 + kk, ako aj 231 podzemných garážových státí. Všetky byty sú ponúkané ako kompletne dokončené. VSH development je členom skupiny CTR group, ktorá už realizovala viaceré developérske projekty v Košiciach a Prahe. Medzi najväčšie dokončené projekty patrí Business Center Košice. V súčasnosti dochádza k realizácii niekoľkých projektov v nemeckých Drážďanoch a Regensburgu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM