Alexandra Kolínská Samospráva

Komunálne voľby klopú na dvere: Poznáme meno kandidátky na post primátora!

Okrem troch mužských kandidátov sa na primátorské kreslo hlási aj žena. Známe sú aj mená uchádzačov na pozície starostov mestských častí Terasa, Sídlisko Dargovských hrdinov, Sever, Ťahanovce a sídlisko Nad jazerom.

Ilustračný obrázok k článku Komunálne voľby klopú na dvere: Poznáme meno kandidátky na post primátora!
Zdroj: TASR

Predseda strany Sieť Radoslav Procházka predstavil v pondelok v Košiciach kandidátku na primátorku mesta Alenu Bašistovú a piatich kandidátov na starostov mestských častí Terasa, Sídlisko Dargovských hrdinov, Sever, Ťahanovce a sídlisko Nad jazerom.

Ako na tlačovej konferencii dnes uviedla 37-ročná vysokoškolská pedagogička, ktorá sa uchádza o post primátorky Košíc, jej hlavnou prioritou je zabezpečiť prácu a byty mladým, aby z mesta nemuseli odchádzať.

Bezpečné a dôstojné Košice

„Druhou mojou snahou budú bezpečné a dôstojné Košice. Záleží mi na tom, aby sa nevyužívali len represívne opatrenia. Mojou snahou je zefektívniť prácu mestskej polície a vytvoriť napríklad rómske hliadky. Tretím cieľom je zabezpečiť, aby verejné priestranstvá patrili všetkým, nielen vyvoleným,“ uviedla Bašistová.

Zároveň by chcela vytvoriť mestský podnik, ktorý by priniesol prácu najmä pre mladých. Vytvoriť chce tiež školiace stredisko pre študentov. Tí by sa tam mali učiť práci so seniormi, a tak skvalitniť služby pre túto sociálnu skupinu. Tiež spomenula víziu postaviť v meste akvapark. Svoju politickú neskúsenosť Bašistová považuje skôr za výhodu, pretože dobrý primátor má byť podľa nej hlavne dobrý manažér, a nie politik, čo sa jej potvrdilo aj pri stretnutiach s politikmi a primátormi v čase, keď riadila Fond sociálneho rozvoja.

Kandidáti na starostov

Radoslav Procházka povedal, že jej najväčšou úlohou je poraziť stranu Smer-SD. Priznal však svoje obavy z roztrieštenosti pravice, no svoj krok predstaviť kandidátku strany Sieť vysvetlil tým, že aj napriek rokovaniam a snahe postaviť kandidáta s dobrým odborným zázemím a reálnou šancou uspieť, sa stará pravica v Košiciach rozhodla zopakovať si prezidentské voľby.

Za stranu Sieť budú v komunálnych voľbách v Košiciach kandidovať aj piati uchádzači o post starostu mestskej časti. Na Sídlisku Dargovských hrdinov to bude 44-ročná riaditeľka základnej školy Jana Rubická, na Terase je to 44-ročný lekár Igor Jutka. V mestskej časti Sever za Sieť kandiduje 39-ročný živnostník Erik Haľko, na sídlisku Ťahanovce 39-ročný manažér Miroslav Špak a na sídlisku Nad Jazerom 38-ročný vysokoškolský pedagóg Marián Gál.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM