Jakub Forgács Samospráva

Komunálne voľby v najmenšej košickej mestskej časti: Priebeh je pokojný, ľudia vyberajú až z 5 kandidátov

V najmenšej z 22 košických mestských častí je priebeh komunálnych volieb pokojný. O hlas voličov tu bojuje až päť uchádzačov o kreslo starostu.

Ilustračný obrázok k článku Komunálne voľby v najmenšej košickej mestskej časti: Priebeh je pokojný, ľudia vyberajú až z 5 kandidátov
Zdroj: TASR

V najmenšej z 22 košických mestských častí v Lorinčíku je priebeh komunálnych volieb pokojný. Potvrdila to predsedníčka okrskovej volebnej komisie Anna Potočňáková.

„Voliči si budú v našej mestskej časti vyberať starostu z piatich kandidátov,“ uviedla. Najmladší z nich má 34 rokov, najstarší je 59-ročný. Dvaja kandidáti sa o post starostu uchádzajú s podporou politických strán – Smer-SD či KDH. Traja sú nezávislí.

Do päťčlenného zastupiteľstva si voliči poslancov vyberajú z deviatich kandidátov. V Lorinčíku žije 560 obyvateľov, zapísaných je 430 voličov. „Je to asi o 70 viac ako pri ostatných komunálnych voľbách. Počet oprávnených voličov narástol po dobudovaní nového satelitného sídliska,“ doplnila Potočňáková.

Lorinčík sa stal v ostatných rokoch lukratívnou oblasťou pre developérov na výstavbu rodinných domov. Pribudlo ich tam 170, no už bolo vydané povolenie na výstavbu ďalších 280 rodinných do­mov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM