Tlačové správy

Koncert BEZ MODRÍN podporil posolstvo dobrých otcov a prevenciu týrania detí

Divadlo Andreja Bagara v Nitre sa zaplnilo priaznivcami dvoch celoslovenských informačno-preventívnych kampaní – IDE TO AJ BEZ MODRÍN (na tele i na duši) a SLOVENSKO POTREBUJE (viac) DOBRÝCH OTCOV. Hlavnou hviezdou večera bol excelentný slovenský klavista Jozef Hollý s kapelou a sláčikovým triom.

Ilustračný obrázok k článku Koncert BEZ MODRÍN  podporil posolstvo dobrých otcov  a prevenciu týrania detí
Zdroj: Dnes24.sk

No do Veľkej sály divadla prišli vystúpeniami podporiť prevenciu týrania detí a posolstvo dobrých otcov aj tunajší umelci – bubnová šou Igora Holku Campana Batucada s Evou Pavlíkovou, strieborný česko-slovenský superstarista Štefan Itcho Pčelár so sprievodnou skupinou a speváčky Janissa a Brigita. Večer moderovali Jana Buršáková a Peter Pinďo Lengyel. „Podľa oficiálnych štatistík je činnosť Centra Slniečko zameraná na odbornú pomoc zanedbávaným, týraným a zneužívanýma deťom a obetiam domáceho násilia u nás veľmi potrebná,“ uviedli.

Ako je už na konci roka zvykom, riaditeľka Centra Slniečko Mariana Kováčová osobne ocenila najvýznamnejších podporovateľov tejto neziskovej organizácie čestným ocenením Šľachetné srdce. Získali ho: Jana Suttová, Branislav Pätnický z firmy Munio, Dominika Dernerová a Mária Šuňalová z firmy Sunny day Studio, Vladimír Ivanička a 144. zbor Slovenského skautingu vo Vrábľoch, Silvia Struhárová z firmy Profitmedia, Lucia Faltinová, riaditeľka Fóra Donorov, firma Nafta, a.s., Ladislav Grežo z firmy Stavorex, s.r.o., Unicredit Bank a Slovenské elektrárne ENEL. „Špeciálne ocenenie patrí dievčatku Patrícii Kupkovej,“ rozhovorila sa Mariana Kováčová. „Pretože by sa od neho mohli učiť mnohí dospelí. Keď sa Patrícia dozvedela, že malá Lucia z Bratislavy, ktorá bola vlani utýraná otčimom, nebude mať vlastný hrobček, poprosila ocka, aby malú Lucku jej rodina pochovala. Vďaka nim má Lucka dôstojné miesto pre odpočinok a je mementom pre celé Slovensko.“

V rámci pilotného ročníka kampane Slovensko potrebuje dobrých otcov nemohlo chýbať ani oceňovanie dobrých otcov, ktorí získali najviac lajkov a hlasov vo facebookovej súťaži Dobrý otec 2013. Víťazmi sa stali Blažej Papan zo Žiliny, Anton Lošonský z Bratislavy a Róbert Gajdošík z Rosiny. „Jej cieľom je upriamiť pozornosť na hodnotu dobrého otcovstva pre prosperitu dieťaťa, jeho matky, komunity a spoločnosti. Dobrým otcom vyjadriť všeobecné uznanie a verejné poďakovanie, za to, že sú,“ povedala Silvia Struhárová, riaditeľka Profitmedia, s.r.o., ktorá kampaň pre Centrum Slniečko v rámci filantropických a CSR aktivít pripravila. Záštitu nad ňou prevzala podpredsedníčka Rady vlády pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť SR a súčasne výkonná riaditeľka Fóra donorov Lucia Faltinová.

Počas slávnostného večera pod záštitou primátora Nitry Jozefa Dvonča Centrum Slniečko prezentovalo širokú činnosť na pomoc týraným deťom a obetiam domáceho násilia. Vo foyeri predstavilo úžitkovo-umelecké výrobky z novozriadenej chránenej dielne a uviedlo predajnú výstavu výtvarníčky Andrey Zahradníkovej, ktorej 50%-výťažok podporí zariadenia Centra Slniečko. Štedrosť prejavil aj klavirista Jozef Hollý formou darovania 50-tich percent z predaja nového CD, keď v zápätí po bravúrnom koncerte v DAB usporiadal autogramiádu.

Riaditeľka Centra Slniečko Mariana Kováčová večer uzatvorila slovami:„Veľká vďaka všetkým priaznivcom, sponzorom a podporovateľom činnosti našej neziskovej organizácie za tých, ktorí to najviac potrebujú. Sme veľmi šťastní, že finančné prostriedky z dnešného večera vo výške úžasných 5 399 eur sú základným kameňom pre vybudovanie nového, špecializovaného, intervenčného a preventívneho centra pre deti.“

(PR)
Foto: Profitmedia a Michal Gapa

Koncert BEZ MODRÍN  podporil posolstvo dobrých otcov  a prevenciu týrania detí
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM