Alexandra Kolínská Samospráva

Konečne sa to podarilo: KVP už bez starého bazéna, čo bude na jeho mieste?

Sídlisko KVP špatí už 23 rokov nedostavaný bazén. Mestská časť konečne našla riešenie, ako ho zbúrať. Koľko to bude stáť a čo tu vyrastie? Čítajte celé...

Ilustračný obrázok k článku Konečne sa to podarilo: KVP už bez starého bazéna, čo bude na jeho mieste?
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto sa snažilo aj na požiadavku staristky Ivety Kijevskej skelet dať do dražby. Investor, ktorý uspel, bohužiaľ nezložil zálohu do banky v stanovenom termíne. „Zároveň mesto nevyčlenilo na moju požiadavku finančné prostriedky na jeho zbúranie. Tak sme opachu od mesta odkúpili za 1 euro, rozpočtovali finančné prostriedky mestskej časti a opachu zburali,“ povedala starostka KVP Iveta Kijevská. Náklady na demoláciu nedostavanej opachy sú 30 000 eur.

V rámci ankety, ktorou primátorka ešte pred štyrmi rokmi oslovila obyvateľov, sa väčšina priklonila k otvorenému priestranstvu so zeleňou. „Čo veľmi vítam aj ja, nakoľko keď budujeme parkoviská musíme ísť na úkor zelene.Tak týmto sme vytvorili viac zelene na sidlisku KVP, že sme opachu zbúrali. Zároveň sme sprístupnili z južnej strany základnej školy tri vstupy, ktoré sa doteraz počas 23 rokov nemohli používať,“ dodala starostka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM