Michal Lendel Kultúra

Konečne víkend: Preštudujte si prehľad, kam vyraziť za zábavou...

Čo s voľným časom už v piatok večer či cez víkend? Odporúčame vám siahnuť po niektorej z možností v Košiciach. Je ich dostatok...

Ilustračný obrázok k článku Konečne víkend: Preštudujte si prehľad, kam vyraziť za zábavou...
Zdroj: TASR

Šport

Verejné korčuľovanie – Milovníci korčuľovania sa môžu tešiť na ľadovú plochu pod holým nebom aj v našom meste. V Športovo-zábavnom areáli na Alejovej vás radi privítajú v sobotu aj v nedeľu od 10:00 do 12:00 hodiny a od 16:00 do 18:00 hodiny.

Koncerty

Vianočný koncert pre deti a rodičov – V koncertnej sále Domu umenia sa v nedeľu uskutoční o 15:00 vianočný koncert pod taktovkou Mariána Vacha určený deťom a ich rodičom. V rámci podujatia zaznie Chorálové prelúdium, op. 37, Concierto de Aranjuez pre gitaru a orchester a Česká mše vánoční.

Vianočný koncert Fragile – Koncert slovenskej hudobnej skupiny, zloženej z populárnych osobností, sa uskutoční v sobotu v GES Clube o 14:30 hodine. Bez použitia hudobných nástrojov kapela interpretujeme známe hity svetových umelcov. Ich predstavenia sú plné nielen výbornej hudby, ale predovšetkým skvelého humoru.

Divadlo

Vianočný Koncert Betlehem – Divadlo Hudby uvedie predstavenie o bačovi, ktorý žil opustený v pustatine so svojimi zvieratami. Jeho zvedavosť ho však dovedie do maštale za Ježišom. Celý príbeh je pretkávaný krásnou hudbou. Návštevníci sú vítaní v piatok o 18:00 hodine v Aula teologickej fakulty na Hlavnej 89 v Košiciach.

Tri v tom – Kultová česká komédia rozpráva príbeh troch mladých dám , ktoré sa ocitnú v požehnanom stave a stoja pred problémom, ako túto chúlostivú informáciu, spolu so svojimi nápadníkmi, predostrú otcovi. Predstavenie sa uskutoční v piatok o 19:00 hodine v budove Štátneho divadla v Košiciach.

Muzikál Johanka z Arku – Muzikál o francúzskej svätici je odbornou i laickou verejnosťou hodnotený ako jedno z najlepších pôvodných českých diel tohto žánru. V Českej aj Slovenskej republike si na svoj účet pripísal celý rad úspechov. V piatok a v sobotu pripravilo pre svojich návštevníkov Divadlo Cassia dve predstavenia, ktoré sa uskutočnia o 19:00 hodine.

Výstavy

Krása v kroji ukrytá – Výstava ponúka unikátnu zbierku originálnych vyše 100-ročných súčastí, ale aj celých abovských krojov. Expozícia je pre návštevníkov prístupná počas každého dňa od 15:30 do 19:30 hodiny v Kasárňach Kulturparku na Kukučínovej ulici.

Výstava šlabikárov – Spomínate si na svoju prvú školskú učebnicu? Ak nie určite vám ju pripomenie netradičná výstava šlabikárov a čítaniek. Na návštevníkov čakajú učebnice pre najmenších z najexotickejších kútov sveta. Spoznajte ako sa deti učia prvé písmenká v iných krajinách. Výstavu si môžete prezrieť v Knižnici pre mládež v Kasárňach/Kul-turparku v piatok do 18:00 hodiny v sobotu od 8:00 do 12:00 a v nedeľu od 14:00 do 18:00 hodiny.

British Express/Britský expres – Široká verejnosť sa zoznámi so súčasným, vo svete vysoko hodnoteným britským umením, ktoré je charakterizované rôznorodosťou foriem vytvorených diel a uvoľnenosťou autorských prístupov. Výstava prebieha v týchto dňoch v Kunsthalle/Hale umenia Košice a môžete ju navštíviť od 11:00 do 18:00 hodiny.

Košické Vianoce

Cencúľovo – Košická rozprávková krajina – Veľká interaktívna tvorivá dielňa plná hier, súťaží, rozprávkových postavičiek a všelijakej inej zábavy pre rodiny s deťmi. Akcia sa začína v piatok a v sobotu o 17:00 pred Immaculatou.

Robo Opatovský – Posledné z vystúpení bude na vianočných trhoch pred Auparkom patriť populárnemu spevákovi Robovi Opatovskému v sobotu podvečer.

Vianočný Dizajn Market – Nádvorie Historickej radnice na Hlavnej ulici ponúkne priestor predaju zaujímavých predmetov, preto, ak chcete prekvapiť svojich najbližších originálnym darčekom, buďte tam medzi 10:00 a 16:00 hodinou v sobotu.

Živý Betlehém – V nedeľu o 17:00 hodine si môžeme pozrieť na Hlavnej ulici vianočný príbeh narodenia malého Ježiška.

Kaschau Klazmer Band – Koncert hudobného zoskupenia prinesie do Košíc Klezmerskú hudbu presiaknutú hudobnými tradíciami východnej Európy, Balkánu ale i slovenského a cigánskeho folklóru s prvkami klasickej a modernej hudby. Akcia sa uskutoční v nedeľu o 18:00 hodine na pódiu pri Immaculate.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM