Lukáš Zavacký Basketbal

Košickí basketbalisti narazili v semifinále na premožiteľa: S kým si zahrajú o tretie miesto?

V semifinále sa museli skloniť pred svojím súperom, Prievidzou. Košickí basketbalisti sa tak vo finále nepredstavia. Sezóna sa však pre nich ešte nekončí. Zahrajú si súboj o konečné tretie miesto...

Ilustračný obrázok k článku Košickí basketbalisti narazili v semifinále na premožiteľa: S kým si zahrajú o tretie miesto?
Zdroj: TASR

Basketbalisti KB Košice okupovali po základnej časti piatu priečku, vo štvrťfinále sa tak stretli so štvrtým tímom. S Levičanmi. Cez nich prešli, dá sa povedať, jednoducho. Pustili im len jeden zápas.

Od postupu do finále ich delil len krok. Nad ich sily však bola v semifinále Prievidza, ktorá skončila po úvodnej fáze aktuálneho ročníka na prvom mieste. Košičania ju dokázali v dvoch dueloch prevýšiť, no napokon sa tešila z výhry v sérii v pomere 4:2.

„Minule nám nastrieľali 52 bodov za celý zápas, teraz 50 za polčas. Z našich strát vyplývali ich ľahké koše a navyše sa chytili ťažkými strelami z diaľky. Nakoplo ich to a nás to naopak položilo k zemi. V závere sme to chceli aspoň stiahnuť, ale keď sme sa dotiahli na deväť bodov, zakontrovali ďalšou trojkou,“ uviedol okamžite po poslednom stretnutí s Prievidžanmi pivot Košíc, Michal Baťka.

„Ak dostanete doma štrnásť trojok, tak to by ste museli mať vyložene strelecký deň aj vy. A my sme ho nemali,“ doplnil basketbalista, ktorého tím si zahrá o tretie miesto s bratislavským Interom. Žeby malé finále západu proti východu Slovenska?

Semifinálové zápasy KB Košice:

  • BC Prievidza – KB Košice 92:75 (26. marca)
  • KB Košice – BC Prievidza 92:78 (30. marca)
  • BC Prievidza – KB Košice 94:92 pp (2. apríla)
  • KB Košice – BC Prievidza 72:52 (6. apríla)
  • BC Prievidza – KB Košice 96:81 (9. apríla)
  • KB Košice – BC Prievidza 79:91 (13. apríla)

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24/TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM