JAB Krimi

Kontrola na krajských cestách dopadla neslávne: 80 prekročení rýchlosti aj cyklisti pod vplyvom

Policajná kontrola na území Košického kraja nedopadla práve najlepšie. Osemdesiat vodičov prekročilo rýchlosť. Policajti zastavili aj dvoch opitých cyklistov a to nie je všetko!

Ilustračný obrázok k článku Kontrola na krajských cestách dopadla neslávne: 80 prekročení rýchlosti aj cyklisti pod vplyvom
Zdroj: Webnoviny.sk

Kontrola na území Košického kraja bola zameraná na dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov, alebo iných návykových látok a dodržiavanie základných povinností vodičov vozidiel.

„Policajti počas štyroch hodín zistili celkom 167 priestupkov. Z tohto počtu riešili 158 priestupkov v blokovom konaní. Napomenutím vybavili 7 priestupkov a 2 priestupky oznámili na dopravný inšpektorát. U chodcov a cyklistov zistili celkom 5 priestupkov, ktoré riešili v blokovom konaní. Ani u jedného z vodičov požitie alkoholu zistené nebolo,“ informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Ako ďalej informovala pri kontrole odhalili aj dvoch cyklistov, ktorí jazdili na bicykli pod vplyvom alkoholu. ,,Rýchlosť prekročilo 80 vodičov, šiesti jazdili bez ustanoveného osvetlenia, 25 neboli pripútaní bezpečnostným pásom a v 18 prípadoch išlo o nevyhovujúci technický stav vozidla. Traja vodiči nesprávne predchádzali a v 16 prípadoch išlo o ostatné porušenia pravidiel cestnej premávky,“ vymenovala Mésarová.

Mésarová upozorňuje, že s cieľom pozitívneho ovplyvnenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v jesennom období bude polícia i naďalej vykonávať kontroly na cestách.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM