Erik Bojničan Krimi

Košičan (26) to dal na policajtov s drsným telefonátom: Mám na sebe bombu!

Horúce chvíle. Košičan (26) policajtom povedal, že má na sebe bombu, ktorú odpáli! Spomenul aj svoju mamu.

Ilustračný obrázok k článku Košičan (26) to dal na policajtov s drsným telefonátom: Mám na sebe bombu!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informoval hovorca KR PZ v Košiciach Alexander Szabó, policajný vyšetrovateľ z prečinu šírenia poplašnej správy obvinil 26-ročného Košičana Daniela.

Obvinený v uplynulý piatok 4. decembra okolo 21,20 hodine podľa hovorcu telefonicky oznámil z mobilného čísla na tiesňovú linku 158, že má na sebe bombu a že ju odpáli ak nepríde polícia.

Ako ďalej prezradil Szabó, po rozhovore s operačným strediskom PZ svoje oznámenie zopakoval a dodal že je aj s mamou a bombu odpáli, oznámil aj kde sa nachádza. „Obvinený muž už zakrátko skončil v rukách polície. Policajné zložky na mieste vykonali opatrenia, bomba sa u neho ani v okolí nenašla a nepotvrdila,“ pokračuje hovorca.

Vyšetrovateľ muža podľa plicajtov umiestnil v cele policajného zaistenia s podnetom na jeho vzatie do väzby. Obvinený takto podľa mužov zákona svojím konaním spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia obyvateľov obytného domu v Košiciach tým, že rozširoval poplašnú správu, o ktorej vedel že je nepravdivá. „V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ dodal Szabó.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM