Lenka Fedorová Krimi

Košičan (40) jazdil riadne pod parou: Čelí už obvineniu, pozrite tú hodnotu!

Podľa polície jazdil 40-ročný vodič poriadne opitý! Keďže na výzvu mužov zákona podrobiť sa dychovej skúške nereagoval, v nemocnici mu bola odobratá krv na zistenie alkoholu v krvi. Výsledok prekvapil!

Ilustračný obrázok k článku Košičan (40) jazdil riadne pod parou: Čelí už obvineniu, pozrite tú hodnotu!
Zdroj: TASR

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, o tom, že alkohol za volant nepatrí, sa presvedčil 40-ročný Košičan, ktorý pred dvoma týždňami vo večerných hodinách viedol osobné motorové vozidlo zn. VW Passat po Slaneckej ulici v Košiciach, kde v dôsledku nevenovania sa plne vedeniu vozidla zišiel mimo vozovku.

„Policajti po príchode na miesto dopravnej nehody vodiča vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu. Keďže na výzvu nereagoval, bol prevezený do nemocnice, kde mu bola odobratá krv na zistenie alkoholu v krvi,“ uviedla hovorkyňa.

Podľa Mésarovej výsledky toxikologického vyšetrenia potvrdili, že 40-ročný vodič mal v krvi 4,09 promile.

Ako ďalej v policajnej správe uviedla, pri dopravnej nehode sa ľahko zranil. Poverený príslušník PZ vzniesol vodičovi obvinenie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, pretože šoféroval v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorý si privodil požitím alkoholických nápojov. Pritom mohol ohroziť život alebo zdravie ľudí alebo spôsobiť značnú škodu na majetku. „Za tento skutok hrozí nezodpovednému vodičovi trest odňatia slobody až na jeden rok,“ informovala hovorkyňa.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nie len z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické. Treba si uvedomiť, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie,“ upozornila na záver v správe Mésarová.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM