Aktualizované Krimi

Košičan Jožo (18) si dvojicu vytypoval s tým najstrašnejším úmyslom: Šialený boj o život, bodal ich do krku aj hrude!

Otrasnú drámu prežili dvaja maldí Košičania (21,18) na brehu rieky Hornád, pri Ťahanovciach. Podľ mužov zákona, bojovali holými rukami o svoj život.

Ilustračný obrázok k článku Košičan Jožo (18) si dvojicu vytypoval s tým najstrašnejším úmyslom: Šialený boj o život, bodal ich do krku aj hrude!
Foto: Veronika Zeiselová / Zdroj: Dnes24.sk

Košickí vyšetrovatelia, podľa krajského hovorcu polície, Alexandra Szabóa, obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu doposiaľ súdne netrestaného Jozefa (18) z Košíc.

Obvinený v pondelok, 26.januára vo večerných hodinách na brehu rieky Hornád neďaleko mosta vedúceho do obce Ťahanovce v Košiciach s úmyslom usmrtiť, pristúpil k osobnému motorovému vozidlu VW Polo v ktorom sa nachádzali dvaja mladí Košičania 21-ročný muž a 18-ročná žena,“ osvetľuje šokujúci prípad hovorca.

Útok bol obzvlášť surový. Obvinený Jožo, podľa mužov zákona, oboch viackrát pobodal doposiaľ presne nezisteným ostrým predmetom, najmä do oblasti hrudníka a krku. Spôsobil im mnohopočetné bodné a rezné rany s doposiaľ nezistenou dobou liečenia.

Mladý pár sa pri útoku intenzívne bránili, zachránili si tak podľa Szabóa, holé životy. „Po útoku obvinený z miesta ušiel. Obaja poškodení sú tohto času hospitalizovaní v jednej z košických nemocníc. Páchateľa tohto skutku policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky po intenzívnom pátraní zadržali krátko po spáchaní činu v blízkosti čerpacej stanici na Moldavskej ulici v Košiciach,“ dodáva policajný hovorca.

O zákroku policajtov sme vás informovali už včera: Dvojica sa stala obeťou útoku: Polícia hovorí o pokuse dvojnásobnej vraždy, páchateľa už zadržali

Obvineného vyšetrovateľ umiestnil do cely policajného zaistenia s návrhom na väzbu. Motív jeho konania ako aj bližšie okolnosti tohto skutku sú predmetom vyšetrovania. V prípade dokázania viny mu za tento obzvlášť závažný zločin hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov,“ dodáva na záver krajský policajný hovorca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM