Barbara Dallosová Krimi

Košičan Jožo (38) s Robom (30) ukradli tablet, peňaženky aj kartu: Chceli ňou zaplatiť cigarety, s týmto ale nepočítali!

Jozef s komplicom Róbertom podľa slov polície vybielili v Košiciach auto, keď šli ale s lupom nakupovať, narazili na problém... Dvom mužom hrozí podľa policajtov niekoľko rokov v chládku.

Ilustračný obrázok k článku Košičan Jožo (38) s Robom (30) ukradli tablet, peňaženky aj kartu: Chceli ňou zaplatiť cigarety, s týmto ale nepočítali!
Zdroj: TASR

Ako informoval krajský policajný hovorca Alexander Szabó, Jozef (38) z Košíc a Róbert (30) z Veľkého Krtíša majú na krku obvinenie z prečinov krádeže a neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty. Mladší z obvinených, ktorí sa rozhodli kradnúť v auguste v uliciach Košíc, je podľa slov hovorcu momentálne vo výkone trestu v Českej republike.

,,Na Železiarenskej ulici v Košiciach straší z obvinených ostal stáť a dával pozor na príjazdovej ceste, kým sa jeho mladší komplic vlámal do kabíny motorového vozidla zn. Iveco Daily. Odtiaľ následne odcudzil tablet a dve peňaženky s osobnými dokladmi a platobnou kartou," opísal vyčíňanie zlodejov Szabó.

Ako pokračoval, muži sa následne vybrali na Hronskú ulicu, kde sa odcudzenou platobnou kartou v jednej z predajní pokúsili bezkontaktne zaplatiť za cigarety. ,,To sa im však nepodarilo z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov na účte," uviedol o nevydarenom pokuse mužov hovorca.

Ako dodal, spôsobili na vykradnutom aute celkovú škodu vo výške 150 eur a v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM