Hokej Šport

Košičan Kafka napriek výhre kritický: Nepomáhame si a toto je výsledok

Počas zápasu medzi HC Košice a HC Nové Zámky sa na adresu oceliarov nezriedka ozýval piskot tribún. Dva samostatné nájazdy napokon rozhodli o košickom víťazstve.

Ilustračný obrázok k článku Košičan Kafka napriek výhre kritický: Nepomáhame si a toto je výsledok
Foto: Anton Hrachovský

Pre fanúšikov Košičanov nebol výkon proti Novým Zámkom dostatočnou náplasťou na prehry 1:3 v Trenčíne a 2:5 s Nitrou. Košičania dvakrát v zápase viedli, ale o náskok prišli a ani napriek viacerým presilovkám nedokázali vyhrať v riadnom hracom čase. Domácich priaznivcov potešili aspoň v samostatných nájazdoch, v ktorých Gabriel Spilar a Petr Kafka ukázali svoje majstrovstvo.

„Náš výkon nebol ani kompaktný, ani dobrý. Nepomáhame si na ľade ani na striedačke a toto je výsledok. Pre mňa je náš výkon sklamaním,“ uviedol Petr Kafka.

Do zostavy košického tímu sa síce vrátili Martin Dudáš, Václav Čížek a Gabriel Spilar, ale ako citeľné sa ukázali absencie olympionikov Ladislava Nagya a Mareka Hovorku.

„Hokej hrám už nejaký ten piatok a pamätám si, že keď bola v nejakom tíme maródka alebo viaceré absencie, tak sa mužstvo viac zomklo. Hráči, ktorí nedostávajú zvyčajne veľa priestoru by mali ukázať, že aj oni sú tu a že vedia pomôcť tímu,“ uviedol ďalej Kafka.

Vydreté víťazstvo nič nezmenilo na priebežnej piatej priečke Košičanov, ktorí na lídra z Nitry strácajú osem bodov. Pred sebou majú štvorzápasovú sériu na klziskách súperov a najbližšie sa doma predstavia až 2. marca proti Trenčínu. „Verím, že sa stmelíme a že aj bez dvoch najlepších hráčov sa dáme dokopy. Musíme zabrať, ale v dnešnom zápase som také chcenie nevidel,“ dodal Kafka.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM