Barbara Dallosová Rôzne Správy

Košičania, budeme sa variť vo vlastnej šťave! Vyhlásili najvyšší stupeň výstrahy

Toto sme tu už dávno nemali! Meteorológovia vyhlásili pre okres Košice a Košice okolie tretiu najvyššiu výstrahu pred vysokými teplotami! Kedy?

Ilustračný obrázok k článku Košičania, budeme sa variť vo vlastnej šťave! Vyhlásili najvyšší stupeň výstrahy
Zdroj: TASR

Leto sa vracia v plnej sile a v metropole východu nás čakajú skutočne pekelné hodiny. Pre Košický okres vydali odborníci zo Slovenského meteorologického ústavu (SHMÚ) dokonca výstrahu najvyššieho stupňa pred horúčavami.

Výstraha druhého stupňa platí v našom okrese v stredu (2.8.) aj vo štvrtok (3.8.) v odpoludňajších hodinách. Najväčší hic má v našich končinách ale nastať v piatok (4.8.) od tretej poobede do piatej podvečer.

,,V okrese Košice sa ojedinele očakáva dosiahnutie maximálnej teploty vzduchu 38 °C. Výskyt uvedenej vysokej teploty vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti veľmi zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia zdravia a ohrozenia života spôsobeného nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká," vystríhajú meteorológovia na webe SHMÚ.

Ako dodávajú, vysoká teplota predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Úľava ale nepríde ani v piatok podvečer. Od 17:00 do 18:00 hod. ešte stále potrvá výstraha druhého stupňa, podľa ktorej môže teplota vzduchu miestami vystúpiť na 35 – 37 °C.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM