Lukáš Zavacký Správy

Košičania budú lietať priamo do Varšavy: Letecká linka sa spustí už onedlho

Cestovatelia z Košíc sa môžu tešiť. Zahraničná spoločnosť sa rozhodla zaviesť leteckú linku do Varšavy. Dostať sa však budete môcť aj do iných miest.

Ilustračný obrázok k článku Košičania budú lietať priamo do Varšavy: Letecká linka sa spustí už onedlho
Zdroj: TASR

Pravidelná letecká linka, ktorú zastrešujú poľské aerolínie LOT, bude lietať od 29. marca, a to šesťkrát týždenne s odletmi z Košíc o 5:35 hod. a spiatočnými letmi z Varšavy o 22:35 hod.

Lietať sa bude turbovrtuľovými lietadlami značky Bombardier, ktoré budú mať v ponuke tri cestovné triedy a s ktorými bude cesta do Varšavy trvať zhruba hodinu. Cestovať však budete môcť aj do iných miest v Európe, Severnej Amerike a Ázii, no s prestupom vo Varšave.

„S rannými odletmi spoločnosti LOT môžu naši slovenskí klienti prestúpiť vo Varšave na všetky ranné odlety v rámci Európy, napríklad do Štokholmu, Londýna, Frankfurtu, Paríža, Bruselu, Düsseldorfu a mnohých ďalších. Sme presvedčení o tom, že LOT má vysoký potenciál stať sa dopravcom prvej voľby pre cestujúcich začínajúcich svoje cesty v Košiciach,“ uviedol Adrian Kubicki, riaditeľ komunikácie spoločnosti.

Podľa Letiska Košice je príchod ďalšieho sieťového dopravcu veľkým krokom k zlepšeniu leteckej dostupnosti nielen Košíc, ale celého východného Slovenska. „Žiadne iné slovenské letisko sa nemôže pochváliť tým, že má troch sieťových prepravcov,“ povedal marketingový manažér letiska Juraj Toth.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM