Lenka Fedorová Rôzne

Košičania chcú prekonať vlastný rekord: Tisíce ľudí zatancujú na Hlavnej štvorylku

Svetoznáma štvorylka sa vracia do Košíc. Tisíce tanečníkov zaplnia Hlavnú ulicu už čoskoro a pokúsia sa tak prelomiť vlastný rekord z roku 2012.

Ilustračný obrázok k článku Košičania chcú prekonať vlastný rekord: Tisíce ľudí zatancujú na Hlavnej štvorylku
Zdroj: TASR

Mesto Košice sa aj tento rok zapojí do jedinečnej akcie s názvom European Quadrille Dance Festival, počas ktorej zaplnia Hlavnú ulicu tisíce mladých ľudí tancujúcich štvorylku. Tancovať budú hlavne školáci druhého stupňa a stredoškoláci. Košice plánujú v roku 2016 prekonať ich vlastný rekord z roku 2012, keď sa do projektu zapojilo 7948 tanečníkov.

Tanečníci sa so štvorylkou predvedú už 20. mája 2016. O 10:30 hodine sa očakáva príchod žiakov, o 11:30 absolvujú generálku a o 12:00 nastane chvíľa, keď sa všetci spolu pokúsia prelomiť rekord z roku 2012 a zatancovať spolu štvorylku.

Cieľom Košičanov bude prekonať Slovenský rekord tanečníkov v uliciach európskych miest naraz z roku 2012 a zapísať sa opäť do knihy rekordov s najväčším počtom obyvateľov z jedného mesta.

Aby Košice prekonali rekord je potrebné, aby každá základná a stredná škola v našom meste poslala do tohto podujatia najvyšší možný počet žiakov.

„Projekt po organizačnej stránke v Košiciach zastreší Tanečný klub Meteor ako lokálny organizátor EQDF. Záštitu nad podujatím prevzal primátor mesta Richard Raši. Hlavnými organizátormi sú menovite pani Alžbeta Ligová a pán Milan Plačko,“ uvádza web mesta.

V roku 2015 tancovalo štvorylku na Hlavnej ulici pri Immaculate 5004 tanečníkov, vďaka čomu sa Košice stali mestom s najväčším počtom tancujúcich v Európe. Synchronizované tancovanie štvorylky na verejnosti prebiehalo súčasne v 7 krajinách a 51 mestách starého kontinentu.

Foto: Ilustračné

Pozrite sa, ako mladí ľudia zaplnili Hlavnú ulicu v roku 2015.

Tancovanie štvorylky na Hlavnej ulici v Košiciach 2015
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM