Lukáš Zavacký Správy Správy

Košičania hodnotia výstavbu Novej Terasy protichodne: Kedy sa komplex dokončí? FOTO

Na najväčšom sídlisku v Košiciach vyrastie nový komplex bytoviek a domov. Na projekte s názvom Nová Terasa sa momentálne pracuje, preto nás zaujímal naň názor ľudí, ktorí v okolí žijú. Kedy bude vôbec hotový?

Ilustračný obrázok k článku Košičania hodnotia výstavbu Novej Terasy protichodne: Kedy sa komplex dokončí? FOTO
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Rozpracovaná stavba nachádzajúca sa v mestskej časti Terasa v Košiciach, medzi ulicami Ondavská a Trieda SNP, ponúka lukratívne a komfortné bývanie iba 10 minút od centra.

„Pri výbere bývania je dôležité oceniť kvalitu. Či už vyhotovenia, materiálov, architektúry alebo prostredia, ale aj profesionálny prístup developera, ktorý sa stará o projekt a jeho obyvateľov. Cítime veľkú zodpovednosť za to, aby sa vám v Novej Terase žilo dobre a kvalitne, pretože vy si to zaslúžite,“ píše sa na oficiálnej stránke projektu.

Opýtali sme sa obyvateľov Košíc, ktorí bývajú v blízkosti tohto komplexu, ako oni vnímajú aktuálnu situáciu. „Také niečo si nemôžem dovoliť, ale hodnotím to pozitívne, veď ľudia musia niekde bývať. Mňa tieto stavebné práce nijako neobťažujú,“ uviedla mladá mamička Jana.

Opačný názor vyjadril Ruslan. „Zastavajú tu všetky miesta a deti sa nemajú kde hrať. Žiadnej prírody tu potom nie je,“ povedal a doplnila ho Kristína, ktorá s ním súhlasila, no našla i kladné stránky, „má to jedno pozitívum – toto miesto pri hlavnej ceste je plné úchylákov. Tak sa aspoň možno sčasti stade vytratia. Mne však vadí, že naše mesto bude mať opäť menej zelene.“

V decembri 2016 by sa mala dokončiť výstavba bytov a tie sa novým majiteľom odovzdajú v ďalšom roku, konkrétne v apríli. Čo sa týka domov, hotové budú o dva mesiace neskôr a v októbri 2017 by ich ľudia mali začať obývať. „Všetky práce postupujú podľa naplánovaného harmonogramu,“ vyjadril sa pre Košice 24 manažér predaja Novej Terasy, Ing. Peter Tomko.

Môže vás zaujímať:

Nová Terasa ponúkne obyvateľom mesta vysoký komfort
6
Galéria
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM