Lenka Fedorová Rôzne

Košičania hviezdia v populárnej TV šou: Porota nešetrí chválami!

Východniari predviedli v televíznej šou skvelé výkony, za čo sa im dostalo veľkej chvály. Kto nás bude reprezentovať vo finále?

Ilustračný obrázok k článku Košičania hviezdia v populárnej TV šou: Porota nešetrí chválami!
Zdroj: RTVS

Televízna šou Zem spieva si získala množstvo divákov. Niet divu, veď jedným zo znakov, ktoré charakterizujú každú krajinu je jej ľudová kultúra. Medzi súťažiacimi bojujú aj východniari a porota na ich výkony nešetrí chválami!

Keď Štefan Štec prvýkrát vystúpil v súťaži Zem spieva, odborná porota ho ihneď posunula do semifinále. Tam podal ešte lepší výkon a diváci ho v hlasovaní poslali do finále. Štec si zaň vyslúžil standing ovation a porota v zložení Ján Ďurovčik, Peter Dvorský a Ľubica Čekovská nešetrila chválami.

„Čo k tomu dodať. Úplne som hotový z vás, ale v dobrom,“ zhodnotil Šteca ako prvý Peter Dvorský, ktorý len ťažko hľadal správne slová.

„Pre mňa je veľká česť, že som mohla byť tvojím lokálpatriotom a že sme sa mohli spolu stretnúť. Na mňa si najprv pôsobil veľmi skromne a ja som až konsternovaná tvojím úžasným obrovským talentom. Ty si slovenský poklad,“ odznelo z úst Ľubice Čekovskej.

Chválami nešetril ani choreograf Ján Ďurovčík. „Ty máš v hlase niečo, čo ťa stavia úplne niekde inde. Okrem talentu, rozsahu, ktorý sa nevidí len tak, máš niečo, čo je nadpozemské.“

Zdroj: YouTube.com

Okrem Štefana Šteca však v semifinále zahviezdila aj detská spevácka skupina zo Spiša, Šafolka, ktorá takisto postúpila do finále.

„Napriek tomu, že je to rozvážna, baladická pieseň, je to naozaj krásna pravda, ktorú ste nám teraz preukázali. Je to prenádherná interpretácia a prajem veľa veľa úspešných prevedení,“ zhodnotila ich vystúpenie Čekovská.

V pozitívnom hodnotení pokračoval aj Dvorský. „Obdivujem vašu čistú intonáciu. Vy ste nezišli z toho tónu ani o milimeter. Dokonale zaspievané,“ pochválil skupinu Šafolka Dvorský.

„Ja som mal pocit, že som v divadle. Úplne mi tuto stáli chlpy. Je to niečo, čo ja zbožňujem na ľudovom umení ako takom,“ povedal unesený Ďurovčík.

Pred bránami finále, žiaľ, zostala Ľudová hudba Michala Nogu a FS Hornád, ktorí sa napriek fantastickým výkonom ďalej neprebojovali. V semifinále sa však prezentovali dynamickým čardášom, čo ocenil aj Peter Dvorský slovami: „Tancu nerozumiem, ale ho milujem. A to, čo som videl, to milujem." Napokon, FS Hornád má vo finále aj tak svojho zástupcu, vedúceho súboru Štefana Šteca.

Foto: Ilustračné

Moderátori súťaže S hudbou vesmírnou. / Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM