Alexandra Kolínská Futbal

Košičania na trenčianskom trávniku: S takýmto výsledkom asi nepočítali!

Futbalisti MFK Košice majú za sebou šieste kolo Fortuna ligy, v ktorom si to rozdali s AS Trenčín. V prvom polčase to žltomodrí dotiahli na remízu, druhý polčas ale všetko zmenil.

Ilustračný obrázok k článku Košičania na trenčianskom trávniku: S takýmto výsledkom asi nepočítali!
Zdroj: TASR

Košičania cestovali do Trenčína s vedomím, že už potrebujú bodovať. V prvej polhodine sa v domácej šestnástke ale veľa nezdržali. Skôr naopak, Trenčania kombinovali a ukončili všetky útoky východniarov pred vlastným pokutovým územím. Napriek tomu si sami vyloženú gólovú príležitosť nevedeli vypracovať.

Až v 31. minúte pred dobiedzajúcou dvojicou Simon – Hajradinovič dobre zasiahol Tofiloski. O dve minúty sa však už domáci tešili. Simon sa na hranici „veľkého vápna“ zbavil Sekuliča a poslal loptu na Holúbeka. Ten z hranice päťky zavesil pod brvno – 1:0. Trenčín sa z vedenia netešil dlho. V 38. minúte lopta z rohového kopu našla hlavu Haskiča a ten prekonal Volešáka prvýkrát – 1:1. V závere polčasu mal vedenie pre Trenčín na kopačke Hajradinovič, no Tofiloski bol na mieste.

Hneď po zmene strán mohol pridať druhý gól AS Holúbek. Jeho hlavičku perfektne reflexívne zneškodnil Tofiloski. Gól napokon padol na opačnej strane. Korijkov našiel voľný priestor pre Haskiča, ktorý sám pred Volešákom nezaváhal – 1:2. O dve minúty sa pokúsil o vyrovnanie Hajradinovič. Jeho priamy kop ale našiel opäť pripraveného gólmana Košíc. Trenčín pridával na obrátkach. Holúbekova technická strela z 25 m nezapadla do brány.

To sa v 76. minúte podarilo až Kubíkovi, ktorý ťažil z centra Simona a vyrovnal na 2:2. V závere zápasu sa dostal za obranu Trenčína striedajúci Diaby, ale pred africkým zakončovateľom zakročil Volešák. Gól tak priniesla hneď následujúca akcia. Prihrávku cez celé „vápno“ Kubík v sklze poslal do siete a upravil na 3:2. Silnú pätnásťminútovku zakončil trenčiansky útočník hetrikom, keď v nadstavenom čase upravil na konečných 4:2.

AS Trenčín – MFK Košice 4:2 (1:1)

Góly: 76., 86. a 90.+1 Kubík, 33. Holúbek – 39. a 52. Haskič Rozhodoval: Trutz, ŽK: Da Silva, Rundič, Kleščík – Šinglár, Kavka, Tofiloski, Viazanko 2581 divákov Zostavy a striedania: AS Trenčín: Volešák – Čögley, Kleščík, Da Silva, Rundič (77. Lawrence) – Simon (90. Mondek), Lobotka, Hajradinovič, Holúbek – Mišák (57. Edmond) – Kubík MFK Košice: Tofiloski – Sekulič, Korijkov, Tóth, Kavka – Bašista, Šinglár, Viazanko, Bukata (87. Ostojič) – Škutka (82. Diaby), Haskič (75. Pačinda)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM