Lenka Fedorová Rôzne

Košičania neprehliadnite: Najväčšia mestská časť organizuje zbierku

Mestská časť Sever pripravila zaujímavú zbierku, vďaka ktorej môžete darovať oblečenie, ktoré už nenosíte, hračky či obliečky pre tých, ktorí pomoc veľmi potrebujú.

Ilustračný obrázok k článku Košičania neprehliadnite: Najväčšia mestská časť organizuje zbierku
Zdroj: TASR

Aj vy patríte k ľuďom, ktorým skrine praskajú vo švíkoch, no napriek tomu si stále prinesiete z nákupov nové kúsky? Nezúfajte. Mestská čast Košice – Sever vyhlasuje Jarnú zbierku šatstva, na ktorej môžete darovať nielen časť svojho šatníka, ale aj množstvo iných vecí, ktoré urobia iným ľuďom veľkú radosť.

Darovať môžete rôzne druhy oblečenia na leto i zimu, a to dámske, pánske i detské, lôžkoviny, posteľnú bielizeň, uteráky, záclony, obuv a hračky. „Mestská časť zároveň prosí o to, aby darcovia priniesli veci v zabalených igelitových vreciach resp. taškách,“ uvádza sa v pozvánke na Jarnú zbierku šatstva.

Využite tak možnosť pomôcť ľuďom, ktorí sú v materiálnej núdzi a vašu pomoc potrebujú. Nepotrebné veci môžete prísť darovať osobne v dňoch od 16. mája 2016 do 19. mája 2016 v čase od 8:00 do 16:00 hod na oddelení sociálnych vecí Miestneho úradu mestskej časti Sever na Festivalovom námestí 2 v Košiciach.

„Časť vyzbieraných vecí poputuje do Charitného domu svätej Alžbety v Košiciach, časť do Oázy – nádej pre nový život v Bernátovciach a časť sociálne slabším rodinám a osamelým matkám s deťmi z našej mestskej časti, ktorí si prídu sami vybrať, čo potrebujú,“ uviedla pre Košice24 Mgr. Zdenka Sloviková, vedúca odd. sociálnych vecí Miestneho úradu Košice-Sever.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM