Kultúra

Košičania pomôžu dobrej veci: Výnos z koncertu pôjde nevidiacim i bezdomovcom

Košický Dom umenia bude počas 1. adventnej nedele hostiť benefičný koncert Jesenná harmónia. Ide už o 11. ročník podujatia, ktoré opäť pomôže slabozrakým i nevidiacim, ale aj ľuďom bez domova. Kultúrna akcia je naplánovaná na 17:00 hodinu.

Ilustračný obrázok k článku Košičania pomôžu dobrej veci:  Výnos z  koncertu pôjde nevidiacim i bezdomovcom
Zdroj: Webnoviny.sk

Pre poslucháčov je pripravená svieža hudobná paleta. Pod taktovkou dirigenta Igora Dohoviča sa predstaví orchester Musica Iuvenalis, sólové party odspievajú Marián Lukáč a Lilly Maníčková. Zážitok sľubuje i vystúpenie detských speváckych zborov Septemthillis a Pro Musica – Magnólia.

„Výnos z koncertu, ku ktorého môžu prispieť i návštevníci svojím dobrovoľným vstupným, poputuje na viaceré adresy. Košický 1. Lions klub doteraz, iba v rámci projektu Jesenná harmónia, odovzdal detským domovom, školám, inštitúciám i jednotlivcom viac ako 40 000 eur,“ uviedol za organizátorov Branislav Koniar.

Tohtoročný výťažok smeruje pre Základnú školu na Gemerskej ulici v Košiciach, ktorá pracuje dlhodobo na integrácii nevidiacich a slabozrakých detí do bežného života i vyučovacieho procesu, ako aj pre Telovýchovnú jednotu Štart Levoča na prípravu 7. ročníka medzinárodného turnaja nevidiacich športovcov. Finančné prostriedky poputujú aj Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska v Košiciach na vyšetrenia detí v predškolskom veku na diagnostickom prístroji. Zariadenie Oáza v Bernátovciach podáva pomocnú ruku bezdomovcom a partneri koncertu prispejú na nákup výhrevných telies pre zimné obdobie. Podporu získa aj Športový klub nevidiacich a slabozrakých športovcov Delfín Košice.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM