Správy

Košičania pozor: V meste sa chystajú dopravné obmedzenia v dôsledku opráv ciest!

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) plánuje v najbližšom mesiaci vykonať rozsiahlejšiu opravu košických ciest. O ktorý takmer trojkilometrový úsek pôjde a odkedy môžeme čakať obmedzenia v doprave?

Ilustračný obrázok k článku Košičania pozor: V meste sa chystajú dopravné obmedzenia v dôsledku opráv ciest!
Zdroj: TASR

Rozsiahla rekonštrukcia sa má podľa slov hovorcu NDS Marcela Jánošíka týkať úseku od križovatky Optima po križovatku VSS smerom na Prešov. „V utorok 22. apríla sa začne rozsiahla oprava vozovky R2 – I/50 v úseku medzi križovatkami Optima a VSS v dĺžke takmer tri kilometre. Vymenená bude obrusná a ložná vrstva v celej šírke úseku v hĺbke 10 centimetrov medzi križovatkami vrátane štyroch vnútorných vetiev križovatky Optima,“ upozornil Jánošík.

Dodal, že aj napriek rozsahu opráv bude doprava obmedzená len čiastočne. Vodiči budú môcť využiť vždy jeden jazdný pruh v každom smere počas celého trvania uzávierky. Čiastočná uzávierka na tejto ceste v úseku medzi križovatkami Optima a VSS potrvá od 7:00 hodiny dňa 22. apríla do 14:00 hodiny dňa 13. mája a na križovatke Optima od 6:00 hodiny dňa 27. apríla do 14:00 hodiny dňa 16. mája.

„NDS sa týmto ospravedlňuje za znížený komfort vo využití rýchlostnej cesty R2 – I/50 v Košickom kraji. NDS zároveň žiada motoristickú verejnosť o dodržiavanie bezpečnosti cestnej premávky a rešpektovanie dopravného značenia,“ uzavrel Jánošík.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM