Lenka Fedorová Rôzne

Košičania, pred jarným upratovaním šatníkov spomaľte: Prebytočné veci môžu takto poslúžiť aj iným

Nedávna zbierka šatstva na Furči zožala veľký úspech. Tentokrát nepôjde len o zber šatstva, darovať budete môcť aj malé elektrospotrebiče či knihy. A to nie je všetko. Čítajte ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Košičania, pred jarným upratovaním šatníkov spomaľte: Prebytočné veci môžu takto poslúžiť aj iným
Zdroj: TASR

Určite mnohí z vás poznajú situáciu, keď vám skrine praskajú vo švíkoch, no je vám ľúto vyhodiť vecičky po deťoch či tie, ku ktorým máte citový vzťah. Nevyhadzujte ich zbytočne. Jedným z riešení je darovať veci, ktoré už nevyužijete iným ľuďom, pre ktorých môžu byť veľkou pomocou. Takúto možnosť budete mať už čoskoro na zbierke vo Vyšnom Opátskom.

Darovať môžete aj malé elektrospotrebiče

Organizátorom zbierky je Diakonie Broumov, ktorá má svoje sídlo v Českej republike. Jej poslaním je sústavne vyvíjaná všeobecne prospešná činnosť smerujúca na podporu sociálnej súdržnosti za účelom pracovnej a sociálnej integrácie znevýhodnených osôb do spoločnosti.

Rozsah tejto zbierky je naozaj veľký. Darovať môžete letné aj zimné oblečenie (dámske, pánske, detské), uteráky, záclony, utierky, obliečky, látky (minimálne 1m2), domáce potreby – nádoby biele aj čierne, poháre, vatové a perové prikrývky, vankúše. Darovať však môžete aj deky, obuv, hračky, menšie elektrospotrebiče a knihy.

Dbajte na správne zabalenie

Všetky veci, ktoré sa rozhodnete darovať nemôžu byť poškodené či potrhané. Ak ide o oblečenie, látky či tkaniny, mali by byť suché, nie vlhké, bez porušenia.

Organizátori zbierky upozorňujú, že niektoré veci nemôžu prijať. Ide o chladničky, TV, PC, matrace, koberce, nábytok a znečistený a vlhký textil. Taktiež prosia darcov, aby veci, ktoré chcú podarovať, priniesli zabalené v igelitových vreciach alebo škatuliach, aby sa pri prevoze nepoškodili.

Diakonie Broumov pomáha každoročne stovkám jednotlivcom i rodinám. Pomoci sa potešili sociálne slabšie rodiny v Královehradeckom kraji, pomoc taktiež smerovala do utečeneckého tábora v Belé pod Bezdězem, ako aj do záchytného tábora Molovin.

Ak ste sa rozhodli do zbierky zapojiť, môžete tak urobiť od 16. apríla 2016 do 20. mája 2016 v čase od 8:00 do 14:00 hod., v piatok do 12:00 hod. na Miestnom úrade vo Vyšnom Opátskom na Nižná Úvrať 25.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM