Lenka Fedorová Rôzne

Košičania si čakanie na zastávke spríjemňujú svojsky: Toto inde nenájdete

Sídlisko Ťahanovce je často spájané s vysokou kriminalitou. Obyvatelia sídliska sa však chcú prezentovať niečím iným. Svojou kreativitou.

Ilustračný obrázok k článku Košičania si čakanie na zastávke spríjemňujú svojsky: Toto inde nenájdete
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk

Košičania si chvíle čakania na zastávke krátia po svojom. Najmladšie košické sídlisko sa môže popýšiť originálnym nápadom. Na svojich zastávkach vymyslelo jedinečný spôsob, ako čakať na autobus a zároveň sa vzdelávať.

Názvy nesú po európskych mestách

Sofijská, Belehradská, Hanojská, Berlínska či Bruselská? Prečo nie, kľudne aj Madridská. Ak vás neprekvapili názvy zastávok, prekvapí vás, čo na nich nájdete. Ťahanovčania sa pýšia zastávkami, aké nemajú nikde inde.

Pre domácich žiadna novinka, no pre cudzích zaujímavý nápad. Na sídlisku Ťahanovce si môžu čakajúci skrátiť čas prečítaním zaujímavosti o meste, po ktorom je pomenovaná zastávka, na ktorej čakajú.

Kto prišiel s nápadom?

Za kreatívnym nápadom stoja dvaja mladí ľudia. V roku 2014 prišli za starostom, ten bol z ich návrhu nadšený. Pozitívny ohlas zaznamenali aj o obyvateľov sídliska.

„Patrik a Simonka, dvaja šikovní mladí ľudia, prišli za starostom mestskej časti s ponukou namaľovať zastávky MHD na sídlisku Ťahanovce. Ich prvotinou na sídlisku však ešte predtým bola fasáda materskej školy na Budapeštianskej ulici. Tá sa stretla u obyvateľov mestskej časti s veľmi pozitívnymi ohlasmi,“ uvádza sa na webe mestskej časti.

Originálne maľby na zastávkach si môžete pozrieť TU.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Spoveď vodiča MHD: Dievčina si zdvihla minisukňu, sadla na chlapca a šli na vec!

Dopravný podnik zaviedol v košickej MHD novinku: V čom všetkom nám poradia nové hlásenia?

Kreativita na zastávkach MHD
4
Galéria
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM