Lenka Fedorová Kultúra

Košičania, strávte víkend aktívne: Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi na najlepšie akcie

Týždeň zbehol ako voda a vy premýšľate, čo s víkendom? Nechajte si poradiť a stavte na jedinečné podujatia, ktoré vám víkend v Košiciach ponúka.

Ilustračný obrázok k článku Košičania, strávte víkend aktívne: Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi na najlepšie akcie
Zdroj: TASR

FOOD REVOLUTION DAY – FESTIVAL ZDRAVÉHO JEDLA

20. mája 2016 o 9:00, Kasárne Kulturpark

Cieľom iniciátora podujatia, známeho britského kuchára Jamesa Olivera alebo šéfkuchára bez čapice je vytvoriť silné, udržateľné hnutie, ktorého cieľom je vzdelávať deti o jedle, inšpirovať rodiny k zdravému vareniu a umožniť ľuďom bojovať s obezitou a nadváhou. Súčasťou podujatia budú rôzne besedy a kultúrne vsuvky na tému zdravého jedla.

PIVNÝ FESTIVAL

20. mája 2016, OC GALÉRIA SHOPPING

Priestory pre OC Galéria sa zaplnia milovníkmi a fanúšikmi tohto moku. Predajcovia predstavia viac ako 50 rôznych druhov pív a iných „chuťoviek“. Podujatie bude sprevádzať výborná hudba, bohatý program a dobrá nálada.

ROZÁLIA

20. mája 2016 o 19:00, Malá scéna

Inscenácia inšpirovaná svetom prózy slovenského spisovateľa Stanislava Rakúsa. Rakús sa vo svojich textoch zaoberá deformujúcimi vplyvmi deformovanej doby. Úlohou inscenátorov bude čo najlepšie pochopiť minulosť, aby sa mohla vyliečiť prítomnosť.

DESMOD

20. mája 2016 o 19:30, Koliba Zlatá podkova

Po dlhej dobe sa v Košiciach predstaví jedinečná slovenská rocková kapela Desmod. Na čele so spevákom Kulym sa postará a skvelý zážitok. Ako predkapela zaspieva a zahrá skupina Grey dogs, coverová kapela z Košíc. Počas jej vystúpenia zaznejú rockové hity prevažne 80-tých rokov.

PODKOŠOVÝ SVET

Do 21. mája 2016, Východoslovenské múzeum v Košiciach

Európske mesto športu 2016 víta aj nadšencov a milovníkov basketbalu. Košickým basketbalistkám sa mimoriadne darí a aj pri tejto príležitosti sa Východoslovenské múzeum v Košiciach, ako jedna z najväčších kultúrnych inštitúcií v našom kraji, rozhodlo usporiadať športovú výstavu, zameranú na dejiny ženského basketbalu v Košiciach.

NOC MÚZEÍ A GALÉRIÍ 2016

21. mája 2016, Múzeá a galérie

Dvere múzeí a galérií zostanú v sobotu otvorené pre návštevníkov do neskorých večerných a nočných hodín, aby im umožnili prehliadku expozícií. Popri tom ponúknu všetkým bohatý sprievodný program.

DOMA U HITLEROVCOV: HISTORKY Z KUCHYNE

21. mája 2016 o 19:00, Malá scéna

Arnošt Goldflam pripravil pre metroplu východu slovenskú adaptáciu svojej hry Doma u Hitlerovcov (z Hitlerových kuchyne), v ktorej sa niektoré biele miesta možno až priveľmi začiernia. Doma u Hitlerovcov je len fikcia, ktorá sa s groteskným humorom vracia k téme druhej svetovej vojny.

ČARDÁŠOVÁ PRINCEZNÁ

22. mája 2016 o 16:00, Štátne divadlo Košice

Čardášová princezná predstavuje jednu z najpopulárnejších stálic veľkého operetného repertoáru. Pre milovníkov tohto žánru, je predstavenie ideálnou možnosťou ako si spríjemniť víkend.

AKO ŠLO VAJCE NA VANDROVKU

22. mája 2016 o 16:30, Bábkové divadlo Košice

Známa rozprávka je spracovaná na motívy Pavla Dobšinského. Príbeh rozpráva o vajci, ktoré nechce putovať do koláča, a tak putuje po svete. Nechce sa mu však cestovať samému, a tak zvábi každého, koho stretne. Na scéne sa tak objavia rak, vôl, kohút, moriak, kačka a kôň. Predstavene je určené pre najmenších divákov.

HOKEJOVÉ MESTEČKO 2016

20. – 22. mája 2016, Festivalové námestie, Amfiteáter

Napriek ukončeniu pôsobenia našich hráčov na tohtoročných Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji hokejové mestečko nekončí, a tak si budeme môcť vychutnať posledné zápasy a vyvrcholenie MS 2016 na veľkoplošnej obrazovke na Amfiku.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM