Katarína Oravská Hokej

Košičania vykorčuľovali na ľad bez Štrbáka: V príprave si to rozdajú aj so Slovanom

Hokejisti úradujúceho slovenského šampióna HC Košice dnes po prvý raz vykorčuľovali na ľad Steel arény. Tréner Anton Tomko mal k dispozícii 25 korčuliarov a troch brankárov, chýbal iba doliečujúci sa obranca Martin Štrbák.

Ilustračný obrázok k článku Košičania vykorčuľovali na ľad bez Štrbáka: V príprave si to rozdajú aj so Slovanom
Zdroj: TASR

Po predchádzajúcej šesťtýždňovej príprave na suchu a dovolenkách privítal hráčov a realizačný tím už v utorok na neoficiálnom zraze generálny manažér Juraj Bakoš. Hlavnému kormidelníkovi nechýbalo ani predsezónne posily. „V predchádzajúcom bloku prípravy sme splnili to, na čo sme sa zamerali. S prístupom hráčov môžeme byť spokojní, pretože i konkurencia v družstve je vysoká. Chýba nám ďalší článok, na ktorom chceme pokračovať teraz, teda rozvoj dynamickej sily spojený s prechodom na ľad, kde budeme zo začiatku pracovať vo veľkých objemoch. Stredajší tréning nám poslúžil predovšetkým na oboznámenie sa s výstrojom a herné kombinácie. Postupne budeme mať tréningy, ktoré budeme kombinovať s posilňovňou a neskôr to bude posilňovňa a dvakrát ľad,“ uviedol Tomko.

Od mladých očakávajú dravosť

Jeho káder postupne doplnilo osem hráčov – Radek Philipp, Adam Jánošík, Václav Stupka, Marcel Melicherčík, Milan Kolena, Adam Lapšanský, Marek Zagrapan a Adam Drgoň – a až najbližšie dni ukážu, či budú posilami. „So staršími sa poznám, na zoznámenie s mladšími budem mať dosť času,“ konštatoval najskúsenejší košický hráč Peter Bartoš. Medzi poslednými, ktorí sa k tímu pripojili, boli mladí útočníci Milan Kolena a Adam Lapšanský, od ktorých sa očakáva predovšetkým dravosť a oživenie v útočnej hre. „Verím, že som sa rozhodol správne a že ma to posunie ďalej. Chcem hrať v mužstve, ktoré patrí k špičke, má svoje meno a chcem získať titul. Samozrejme, že rozhodlo aj to, že som si chcel zahrať v Lige majstrov, ktorá má môže posunúť aj smerom k reprezentácii. Bol by som rád, ak by sa mi darilo aspoň tak, ako v minulej sezóne,“ ozrejmil svoj príchod Lapšanský, ktorý v uplynulej sezóne v Poprade nazbieral 50 bodov za 30 gólov a 20 asistencií.

V rámci prípravy odohrajú „oceliari“ v stredu 6. augusta i prípravný duel so Slovanom Bratislava, ktorý prinesie konfrontáciu hokejového majstra SR a jediného slovenského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy. „Je samozrejmé, že sa mi prinavrátia spomienky, hlavne, aby bola dobrá atmosféra. Verím, že sa ľudia tešia a lístky sa vypredávajú. Na začiatok sezóny, prípravy je to veľmi dobrý zápas a lákadlo pre košického diváka,“ zamyslel sa Bartoš.

V úvode si zmerajú sily so “žralokmi“

Po zápase vo Zvolene v piatok 8. augusta odcestujú Košičania do Třinca na medzinárodný turnaj, za účasti domáceho klubu Oceláři Třinec, HC Vítkovice Steel a Severstaľ Čerepovec (Rus./KHL). „Sú to veľmi dobrí súperi, ktorí nás v príprave dobre preveria. Je to iba dobré pre mužstvo, pretože v takýchto zápasoch sa ukážu chyby a veci, na ktorých musíme pracovať,“ povedal Bartoš.

Košičania po šiestich prípravných stretnutiach nastúpia na úvodný duel hokejovej Ligy majstrov, keď si v nemeckom Kolíne 21. augusta zmerajú sily s domácimi „žralokmi“. Prvý domáci duel príde na rad už v sobotu proti fínskemu Kärpät Oulu. Náboj rivality prinesú dva súboje medzi Košicami a českým Libercom (4. a 6. septembra – vonku, doma). „Súperi sú nároční, je to však iba začiatok a všetci budú mať silu. Je to dobrá škola pre mladých chalanov, ktorí môžu vidieť, že kam sa uberá svetový hokej. Pre mňa bude sviatkom každý jeden zápas, pretože som dlho nehral s takýmto družstvami. Naposledy som zažil medzinárodné konfrontácie v Poľsku a tu chýbali takéto porovnávania, kde sa o niečo hrá. Teším sa na každý jeden zápas,“ dodal Bartoš.

káder HC Košice počas 2. fázy prípravy:

brankári: Alexandr Hylák, Marcel Melicherčík, Dominik Riečický
obrancovia: Juraj Cebák, Adam Drgoň, Erik Černák, Adam Jánošík, Tomáš Klouček, Miroslav Macejko, Radek Philipp, Michal Šeda, Martin Štrbák
útočníci: Marek Bartánus, Peter Bartoš, Jiří Bicek, Matej Češík, Richard Jenčík, Matej Hinďoš, Tomáš Hrnka, Matuš Chovan, Milan Kolena, Adam Lapšanský, Denis Markuš, Dušan Pašek, Peter Sojčík, Gabriel Spilar, Václav Stupka, Marek Zagrapan, Ladislav Zikmund

Program zápasov HC Košice:

piatok 1. augusta HC Košice – MHC Martin (17.00)
streda 6. augusta HC Košice – Slovan Bratislava (17.00)
piatok 8. augusta HKM Zvolen – HC Košice (17.00)

13.-15. augusta – medzinárodný turnaj v Třinci

streda 13. augusta Severstaľ Čerepovec (Rus./KHL) – HC Košice (18.00)
štvrtok 14. augusta HC Oceláři Třinec (ČR) – HC Košice (19.00)
piatok 15. augusta HC Vítkovice Steel (ČR) – HC Košice (17.00)
piatok 29. augusta MHC Martin – HC Košice (17.00)

hokejová LM – A-skupina:

štvrtok 21. augusta Kolín Haie (Nem.) – HC Košice (SR)
sobota 23. augusta HC Košice (SR) – Kärpät Oulu (Fín.)
štvrtok 4. septembra Bílí Tygři Liberec (ČR) – HC Košice (SR)
sobota 6. septembra HC Košice (SR) – Bílí Tygři Liberec (ČR)
streda 24. septembra Kärpät Oulu (Fín.) – HC Košice (SR)
streda 8. októbra HC Košice (SR) – Kolín Haie (Nem.)
Košičanom začala príprava
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM