Šport Správy

Košičania, vytiahnite bicykle: Túto športovú akciu si nemôžete nechať ujsť

Cyklisti už zapĺňajú ulice mesta. V Košiciach ich schopnosti v teréne otestuje zaujímavá akcia. Čítajte podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Košičania, vytiahnite bicykle: Túto športovú akciu si nemôžete nechať ujsť
Zdroj: TASR

Metropola východu praje mnohým športovým podujatiam a jar je tým obdobím, keď sa s nimi akoby roztrhne vrece. V uliciach Košíc už možno vídať nemálo cyklistov a práve oni si prídu na svoje počas blížiaceho sa víkendu.

Jarný Bikertest otestuje schopnosti cyklistov na cyklotrase s dĺžkou 2 300 metrov a prevýšením 200 metrov z Červeného brehu na Horný Bankov.

,,Túto športovú udalosť organizujú už po siedmykrát Mestské lesy Košice, a. s., spolu s Klubom turistov Víkend. Ocenení však nebudú len tí, ktorí dosiahnu najlepší čas, ale aj najmladší, najstarší či najrozvážnejší cyklista," informovali o udalosti organizátori.

Ako ďalej uviedli, okrem toho získa špeciálnu cenu aj rodina s najvyšším počtom členov. Súťažiť sa tak bude v piatich kategóriách. Chlapcom a dievčatám od 15 do 18 rokov sa ušli dve, ďalšie dve mužom a ženám od 18 rokov a jedna športovcom na elektrobicykloch.

Organizátori zároveň upozorňujú, že pretekať sa bude za otvorenej cestnej a turistickej premávky. Na víťazov budú čakať zaujímavé ceny a súčasťou podujatia bude aj vyhodnotenie tomboly.

Jarný Bikertest sa uskutoční v nedeľu 8. apríla, pričom štart pretekov je naplánovaný na 10:30 hod. na Vonkajšom Červenom brehu na Čermeli.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM