Lenka Fedorová Rôzne Správy

Košičania zbystrite: Zbavte sa prebytočných vecí, môžete aj vyhrať!

Mestská časť KVP pripravila prvú tohtoročnú zbierku, vďaka ktorej môžete pomôcť iným ľuďom a zároveň sa sami zapojiť do koncoročnej súťaže. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Košičania zbystrite: Zbavte sa prebytočných vecí, môžete aj vyhrať!
Zdroj: TASR

Poznáte to. Skrine praskajú vo švíkoch a vy neviete, kde všetky veci skladovať. Určite vás už napadlo, že by ste ich najradšej darovali. Práve takúto možnosť máte už 10. marca na Sídlisku KVP, kde sa bude konať prvá tohtoročná zbierka.

Darovať môžete rôzne druhy šatstva, obuv, domáce potreby, posteľnú bielizeň, uteráky, deky, hračky i elektroniku. Využite tak možnosť pomôcť ľuďom, ktorí sú v materiálnej núdzi, avšak pomoc od iných ľudí by veľmi ocenili.

Veci môžete prísť darovať osobne 10. marca tohto roku v čase od 16:00 do 19:00 hod do Denného centra mestskej časti na Cottbuskej ulici 36 v Košiciach.

„Vyzbierané veci pôjdu do Rankoviec, Keceroviec, Varhaňoviec, sestrám Saleziánkam na Luník IX. a pravdepodobne aj Oáze – nádej pre nový život, n.o,“ uviedla pre Košice24 Alica Schutzová z miestneho úradu.

KVP usporadúva takéto zbierky štyrikrát ročne v pevných termínoch, a to v marci, júni, septembri a decembri. Takýmto spôsobom chcú predísť tomu, aby ľudia zbytočne do komunálneho odpadu nevyhadzovali veci, ktoré tam nepatria a mohli by sa ešte použiť.

Obyvateľom, ktorí prispejú do zbierky, budú rozdávané tombolové lístky, ktoré budú zaradené do žrebovania o ceny v závere roka na podujatí „Vianoce na KVP“.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM