Barbara Dallosová Krimi

Košičanka (36) z Mašličkova obvinená za smrť synčeka: Niekoľkomesačné bábätko sa zadusilo, čo jej hrozí?

Ako uviedla polícia, matka je už obvinená z prečinu usmrtenia svojho synčeka. Muži zákona prehovorili o tom, čo sa stalo, i o tom, čo obvinenej žene v prípade dokázania viny hrozí.

Ilustračný obrázok k článku Košičanka (36) z Mašličkova obvinená za smrť synčeka: Niekoľkomesačné bábätko sa zadusilo, čo jej hrozí?
Zdroj: TASR

Ako uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach obvinila ženu (36) z Košíc z prečinu usmrtenia (z nedbanlivosti).

Podľa slov hovorkyne žena v provizórnej chatrči v chatovej osade „Mašličkovo“ pri mestskej časti Luník IX v Košiciach nechala na posteli svojho 6-mesačného syna a odišla za svojimi príbuznými. Ako sa píše v policajnej správe, matka pritom v chatrči prevádzkovala provizórne vykurovacie teleso, kovový hrniec s napojenou rúrou ako dymovodom, následne v chatrči vznikol požiar a chatrč úplne zhorela.

,,Pri hasení požiaru bolo v zhorenisku chatrče dieťa nájdené bez známok života. Vykonaná pitva potvrdila, že bezprostrednou príčinou smrti dieťaťa bolo zadusenie, otrava oxidom uhoľnatým a zlyhanie srdcovo-cievneho systému s následným uhorením," opisuje hrozivú udalosť zo začiatku januára Mésarová.

Podľa polície obvinenej žene v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na dva až 5 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM