Lukáš Zavacký Správy

Košičanom došla trpezlivosť a spísali petíciu: Úsek je známy najmä zápchami, reakcia polície vnútri, FOTO

Pre Košičanov sa stala situácia neúnosná a rozhodli sa konať. Rozbehla sa petícia, ktorou chcú docieliť riešenie aktuálneho stavu na nebezpečnom úseku v meste, ktorý môžete vidieť na fotografiách. Reagovala na ňu polícia.

Ilustračný obrázok k článku Košičanom došla trpezlivosť a spísali petíciu: Úsek je známy najmä zápchami, reakcia polície vnútri, FOTO
Zdroj: Roman Szilágyi

Členovia petičného výboru, Mgr. Roman Szilágyi a JUDr. Roman Frnčo, dali podnet na to, aby sa riešila nebezpečná a obmedzujúca situácia na moste VSS a Slaneckej ceste. Podľa nich dochádza k narušeniu pohodlia občanov, ktorí meškajú pre zápchy do práce či škôl. To ale nie je všetko.

„Rozvoj dopravy za posledné roky spôsobil to, že na uvedenom úseku cesty je vysoká hustota vozidiel, čo dokazujú aj sčítania za posledné roky. Nie je dostatočne zabezpečený proti tomu, aby nedochádzalo k čelnej alebo inej zrážke a preto sa na ňom nehody a škodové udalosti opakujú takmer pravidelne,“ uvádza sa skrátene v dokumente.

Jeho súčasťou je aj niekoľko návrhov na riešenie. Ide o úpravu dopravných predpisov, efektívnejšie nastavenie svetelnej križovatky, použitie reflexných vodiacich koľajníc, vykonanie štúdie o možnostiach rozšírenia mostu, zavedenie asistencie policajtov či rozšírenie Slaneckej cesty na štvorprúdovú cestu.

„Petícii, ktorú majú vodiči možnosť podpísať, predchádzala komunikácia s kompetentnými úradmi ešte počas roka 2015. Ani v jednom prípade sme nevideli záujem stav riešiť,“ povedal Mgr. Roman Szilágyi.

Rozhodli sme sa preto kontaktovať mužov zákona a poprosiť o ich stanovisko k tejto iniciatíve. „Policajný zbor víta každú aktivitu, ktorej cieľom je pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Otázky týkajúce sa mosta VSS je potrebné adresovať vecne a miestne príslušnému útvaru, ktorým v tomto prípade je odbor dopravnej polície Prezídia Policajného zboru z dôvodu, že ide o úsek rýchlostnej cesty,“ konštatovala Jana Mésarová, hovorkyňa košickej polície.

Pod petíciu sa podpísalo už niekoľko stoviek ľudí a obsahuje tiež množstvo komentárov. Ak aj vás trápi táto situácia, môžete sa k nim pridať.

Môže vás zaujímať:

Dopravná situácia na moste VSS
3
Galéria
Zdroj: Roman Szilágyi
Dopravný kolaps na moste VSS
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM