Michal Lendel Správy

Košičanov potešia vylepšenia v MHD: Vieme, na akých električkách sa budeme vyvážať po novom

Obnova vozového parku Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) pokračuje. Verejná súťaž na nákup nových električiek bola ukončená a víťaz je vybraný. Vieme na akých električkách sa budú Košičania vyvážať po novom.

Ilustračný obrázok k článku Košičanov potešia vylepšenia v MHD: Vieme, na akých električkách sa budeme vyvážať po novom
Zdroj: TASR

Ako pre Košice 24 prezradila hovorkyňa DPMK Michaela Karaffová, minulý týždeň Dopravný podnik podpísal kúpnu zmluvu s víťazom tendra – spoločnosťou Pragoimex, Praha, na nákup 23 kusov nových električiek.

„Víťazná spoločnosť ponúkla vo verejnej súťaži najnižšiu kúpnu cenu a najnižšiu cenu za servis na obdobie 15 rokov,“ uviedla Karaffová. Cena jednej električky je 1 449 000 eur, pričom celková hodnota kontraktu predstavuje 33 327 000 eur. Účinnosť kúpnej zmluvy je podmienená schválením žiadosti o nenávratný finančný príspevok. Zo zdrojov Európskej únie a štátneho rozpočtu bude financovaných 95 % hodnoty kontraktu, 5 % predstavuje spolufinancova­nie DPMK.

Dodávka prvej električky sa očakáva v auguste 2014, pričom posledná by mala byť dodaná na prelome septembra a októbra 2015. „Okrem dodávky 23 ks nových električiek bola vysúťažená aj opcia na ďalších 23 kusov,“ pripojila hovorkyňa.

V apríli 2013 DPMK vyhlásil verejnú súťaž na nákup nových električiek. Oznámenie o vyhlásení verejného obstarávania bolo odoslané na zverejnenie do Úradného vestníka EÚ a aj do Vestníka verejného obstarávania. Do tendra sa prihlásili traja uchádzači, české spoločnosti Pragoimex, Praha, Pars nova, Šumperk a španielska firma Construcciones Y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM