Krimi

Košičanovi v aute našli poriadne prekvapenie: Colníci zhabali vyše 600 000 nelegálnych cigariet

Poriadny úlovok skončil v rukách colníkov. Tí zaistili viac ako 600-tisíc cigariet, ktoré viezol Rudolf M. z Košíc. Tisíce kartónov fajčiva boli podľa finančnej správy bez označenia platnými slovenskými kolkami.

Ilustračný obrázok k článku Košičanovi v aute našli poriadne prekvapenie: Colníci zhabali vyše 600 000 nelegálnych cigariet
Zdroj: Webnoviny.sk

Colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy zaistili viac ako 600-tisíc cigariet. Únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov je zhruba 54 800 eur a únik na DPH 18 554,43 eura, informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Ešte v pondelok v ranných hodinách zastavili colníci auto s košickými značkami. Vodiča Rudolfa M. z Košíc sa pýtali na tovar, ktorý v aute preváža. Muž odpovedal, že „prepravuje rôzny tovar na chatu“. Colníci skontrolovali nákladný priestor vozidla, v ktorom podľa P. Macíkovej našli viac ako tritisíc kartónov cigariet bez označenia platnými slovenskými kolkami.

Po spočítaní podľa hovorkyne finančnej správy zistili, že v aute bolo 602 260 nelegálnych cigariet rôznych značiek – 310 720 cigariet čínskej značky, 245 360 cigariet bieloruskej značky a 46 180 cigariet americkej značky. Muža obvinili z trestného činu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM