František Varga Rôzne

Košice chcú ešte tento rok podporiť mládež a šport

Basketbalový klub hrajúci Euroligu má dostať stotisíc eur a mládežnícke družstvá futbalových prípraviek dostanú 35 000 eur. Peniaze získajú z poplatkov za uloženie odpadov.

KOŠICE 9. decembra– Mestské zastupiteľstvo prerokuje na zasadnutí 15. decembra okrem iného aj návrh na piatu zmenu tohtoročného programového rozpočtu mesta. Ako informoval vedúci komunikačného referátu košického magistrátu Jaroslav Vrábeľ, navrhovaná zmena vo výške 135 000 € zahŕňa podporu pre ženský Basketbalový klub DOBRÍ ANJELI Košice – dostane 100 000 €, ktorý reprezentuje mesto v prestížnej Eurolige, a taktiež podporu pre činnosť mládežníckych družstiev a prípraviek spolupracujúcich s Mestským futbalovým klubom Košice, ktoré dostanú 35 000 €.

„Tento návrh vychádza z potreby financovania športu a mládeže. Zvýšenie príjmu v položke poplatok za uloženie odpadu vyplýva z aktuálneho vývoja a vytvára priestor pre zvýšenie výdavkovej časti rozpočtu v programe Zdravé mesto. Na základe toho navrhujeme poskytnúť finančné prostriedky na aktivitu dotácie na šport a mládež," uviedol primátor mesta Košice František Knapík.

Ako vyplýva z materiálov uverejnených na internetovej stránke mesta, ide o poplatok za uloženie odpadov, ktoré platia držitelia odpadu mestu podľa množstva uloženého odpadu na skládku odpadov a odkalisko. Najvýznamnejším producentom odpadu je spoločnosť U. S. Steel, s.r.o., Košice. Zvýšenie príjmu sa navrhuje na základe skutočného vývoja týchto

ZDROJ:WEBNOVINY

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM