Lenka Fedorová Rôzne

Košice na ľudovú nôtu: Festival pod holým nebom s parádnym programom!

So zaujímavými podujatiami sa v Košiciach akoby roztrhlo vrece. Tentokrát potešia svoje hudobné srdce milovníci folklóru a nadšenci tradičnej kultúry. V programe sa nezabudlo ani na najmenších návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Košice na ľudovú nôtu: Festival pod holým nebom s parádnym programom!
Zdroj: TASR

Hudobný folklórny festival Cassovia folkfest už onedlho roztancuje všetkých nadšencov ľudovej hudby. Okrem tradičnej karičky, o ktorej sme vás pred nedávnom informovali čaká divákov pestrý program plný ľudovej hudby, tanca, remesiel i zahraničných súborov.

Festival čakajú zmeny

Hlavným cieľom festivalu je podľa organizátorov prezentovať tradičnú ľudovú kultúru Slovenska a iných národov širokej verejnosti a hľadať nové postupy pre prezentáciu tradičnej kultúry, posilnenie zdravého lokálpatriotizmu v slovenskej populácii, vytvorenie perspektívy pre prezentáciu regiónu v medzinárodnom meradle a iniciovanie rozvoja cestovného ruchu na báze organizovania kultúrnych podujatí.

Ako informujú organizátori, v tomto roku čaká festival niekoľko zmien. Hlavná časť programu sa bude odohrávať v prírodnom prostredí. Nový amfiteáter pod Hrešnou tak zažije atmosféru Jánskej noci, programy zahraničných súborov a predstavenie folklórneho súboru SĽUK. Organizátori nezabudli ani najmenších divákov a tak do programu zahrnuli aj aktivity pre deti.

V programe aj súbory zo zahraničia

Casoovia folkfest je hudobný festival, ktorý nadväzuje na tradíciu konania folklórnych festival v Košiciach. Podľa organizátorov je zameraný na prezentáciu tradícii a kultúry Košického kraja, Slovenska i európskych krajín.

Súčasťou festivalu bude veselá karička s chorovodom na Hlavnej ulici, jarmok remesiel s ukážkami remeselnej práce, škola tanca, vatry, ohňová šou, fakle i prezentácia folklórnych skupín z Košíc a okolia. Nebude chýbať ani vystúpenie SĽUK-u a zahraničných súborov z Estónska, Turecka, Talianska a Španielska

Ľudový festival sa uskotoční pod záštitou primátora mesta Košice Richarda Rašiho a predsedu Košického samosprávneho kraja Zdenka Trebuľu.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Organizátori o karičke na Hlavnej v Košiciach: Počet prihlásených pokoril tisícku!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM