Jakub Forgács Iné športy

Košice Night Run 2013: Historickým centrom mesta bežalo 1 300 ľudí

Historické centrum Košíc bolo v piatkový večer dejiskom 2. ročníka večerného behu mestom Košice Night Run 2013. Na štarte stálo tento rok 1300 bežcov nielen zo Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Košice Night Run 2013: Historickým centrom mesta bežalo 1 300 ľudí
Foto: Slávka Kellová

„Verím, že budúci rok pokoríme dve tisícky. Takúto atmosféru, akú má nočný beh v Košiciach nemá určite iné mesto na Slovensku. Samému sa mi bežalo veľmi dobre,“ povedal primátor Košíc Richard Raši.

Na Námestí osloboditeľov v Košiciach si svoje sily a schopnosti zmerali rekreační i profesionálni bežci na vyše 9-kilometrovej trati, ktorá viedla historickým centrom Košíc. Podľa hlavého organizátora behu Mareka Petráša sa do behu okrem Košičanov zapojili pretekári z deviatich krajín sveta. Na štarte stáli bežci z Kene, Maďarska, Talianska, Českej republiky, Španielska, Ukrajiny, USA, Portugalska i Rakúska.

Prvé miesto si napokon odniesol Keňan Legat Julius Kiprono, ktorý do cieľa dorazil za 27 minút a 38 sekúnd. Na druhom mieste skončil jeho krajan Henry Kemboi, bronzovú medailu si odniesol Ukrajinec Ruslan Pechnikov.

Na štarte sa stretli aj deti z košických základných škôl, ktoré zabehli polovičnú trasu. Neoddeliteľnou súčasťou behu boli aj povzbudzujúci ľudia pri trati, rovnako ako bežci aj oni si mohli užívať hudobnú kulisu. Pri trati bolo sedem pódií, kde si každý mohol nájsť svoj obľúbený hudobný žáner. Celý večer spríjemňovala bubnová šou Campana Batucada.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM